Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website POWERLIFTING: Tri zlatne medalje za kdt Dinamo na prvenstvu Srbije u Knjaževcu - | K-013 Portal

POWERLIFTING: Tri zlatne medalje za kdt Dinamo na prvenstvu Srbije u Knjaževcu

Powerlifting, klub dizača tegova Dinamo, Pančevo, ktd Dinamo, Filip Vlajić, Kristina Cvjeticanin, Natasa Mitrovic, Barbara Totarvaj

Prvenstvo Srbije u powerliftingu (discipline snage) održalo se proteklog vikenda u domu kulture u  Knjaževcu. Ukupan broj učesnika nadmašio je 70, što je izuzetno veliki odaziv s obzirom na svima nama poznatu situaciju.

Organizator ovog takmičenja bio je powerlifting & bodybuilding klub Knjaževac a pod pokroviteljstvom sportskog saveza grada Knjaževca, opštine Knjaževac i powerlifting saveza Srbije. Program takmičenja bio je podeljen u dva dana. Pvog dana nastupile su sve takmičarke kao  i takmičari do 93 kg telesne težine, dok su drugog dana nastupali takmičari do 105, 120 i preko 120 kg.

Klub dizača tegova "Dinamo" nastupio je sa tri takmičarke. Nataša Mitorvić, kadetkinja, učestvovala je u kategoriji devojaka do 63 kg gde je osvojila zlatnu medalju. Nataša je najmlađa takmičarka kdt "Dinamo" i njen primarni sport je džudo, u kojem je takođe prvakinja države i kandidat za Evropska takmičenja. U kategoriji devojaka seniorki do 72 kg nastupila je naša najbolja takmičarka Kristina Cvjetićanin. Kristina je odnela ubedljivu pobedu u svojoj kateogoriji. Osvojila je zlatnu medalju i oborila tri državna rekorda (čučanj  132,5 kg, bench press 77,5 kg i total tj. Zbir sve tri discipline 360 kg). Na ovom prvenstvu Kristina je proglašena za najjaču seniorku i apsolutno najjaču takmičarku. Kristina poseduje nacionalnu kategorijizaciju ministarstva sporta omladine republike Srbije i njen cilj za narednu godinu usmeren je na odlazak na prvenstvo Evrope. U kategoriji juniorki do 84 kg telesne težine, nastupala je Barbara Totarvaj gde je osvojila zlatnu medalju.

Ekipu je predvodio Filip Vlajić, predsednik kdt „Dinamo“ koji je bio glavni sudija na ovogodišnjem prvenstvu Srbije u powerlifitngu.

Naredno prvenstvo koje očekuje takmičare Dinama je prvenstvo Srbije u olimpijskom dizanju tegova u seniorskoj kategoriji, prvenstvo Vojvodine u powerliftingu kao i prvenstvo Srbije u bench press-u.

(V. F.)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS