Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stonoteniserka Perić Ranković se plasirala u četvrtfinale POI u Tokiju - | K-013 Portal

Stonoteniserka Perić Ranković se plasirala u četvrtfinale POI u Tokiju

paraolimpijske igre tokio, stonitenis, borislava peric rankovic

Srpska stonoteniserka Borislava Perić Ranković ostvarila je danas dve pobede na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, čime je ostvarila prvo mesto u grupi i plasman u četvrtfinale.

Prvu pobedu u grupi B postigla je nad rivalkom iz Velike Britanije Suzan Bejli u tri seta (11:7, 11:5, 11:6) za 20 minuta igre.

Nakon toga, Perić Ranković je slavila i u meču sa takmičarkom iz Kineskog Tajpeha Pi Čun Lu, takođe u tri seta rezultatom 11:3, 11:9, 11:6. Drugi meč trajao je 19 minuta.

Današnjim pobedama srpska stonoteniserka obezbedila je plasman u četvrtfinale, a ukoliko ostvari pobedu i u četvrtfinalnom meču imaće osiguranu medalju, pošto plasman u polufinale garantuje takmičarima bronzanu medalju.

Druga srpska paraolimpijka koja se nadmeće u stonom tenisu Ana Prvulović izgubila je danas od Kinsekinje Jing Liu u tri seta (3:11, 3:11, 7:11).

Manje uspešna bila je i stonoteniserka Nada Matić koja je doživela poraz od Nemice Sandre Mikolašek u tri seta (7:11, 7:11, 10:12).

Nju drugi meč u grupi očekuje u četvrtak, a rivalka u borbi za drugo mesto u grupi i plasman u četvrtfinale će joj biti Australijanka Danijela di Toro.

(Danas)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS