Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website STRELJAŠTVO: Seniori SD Pančevo 1813 treći, Marko Ninković do juniorskog zlata - | K-013 Portal
strelajstvo, sd pancevo 1813

STRELJAŠTVO: Seniori SD Pančevo 1813 treći, Marko Ninković do juniorskog zlataProteklog vikenda je u Novom Sadu održano Finale Kupa SS Srbije po A programu za juniore i seniore vazdušnim oružjem, na kojem je Streljačka družina ''Pančevo 1813'' imala 13 nastupa u kvalifikacijama na osnovu osvojenih bodova iz tri kola i šest nastupa u finalnim mečevima po kategorijama.

Marko Ninković je bio najuspešniji, jer je osvojio zlatnu medalju sa 555 krugova i odličnoj borbi u finalnom meču u kategoriji juniora pištoljem. Iako je još kadet i najmlađi učesnik finala seniora pištoljem sa 554 krugova, našao se na listi finalista na osmom mestu, iza sedam jakih seniora, osvojio je sedmo mesto i stekao veliko iskustvo. Svojim rezultatom je znatno doprineo i osvajanju četvrtog mesta za ekipu seniora družine, u kojoj su nastupili svi mlađi juniori, tj. Velimir Ninković sa 550 i Stefan Kešišjan sa 544 krugova. Marina Mijatović je bila deveta juniorka pištoljem u kvalifikacijama, a sa ekipom seniorki pištoljem je osvojila sedmo mesto, sa ličnim rekordom od 528 krugova i uz pomoć Teodore Kljajić sa 541 i Eme Puzić sa 446 krugova.

Ekipa seniora puškom je nastavila očekivane uspehe i osvojila treće mesto, za koju su nastupili Dejan Pešić sa 623,3, Aleksa Rakonjac sa 617,3 i Gabriel Dautović sa 611,5 krugova.

U finalu seniora puškom Dejan Pešić je zauzeo osmo mesto, a Aleksa Rakonjac je osvojio šesto mesto, dok je u kategoriji juniora najpre zauzeo treće mesto sa 619,2 kruga, a u finalnom meču juniora je osvojio peto mesto.

strelajstvo, sd pancevo 1813

Narednog vikenda sledi međunarodni turnir ''Vojvodina Cup'' u Novom Sadu, na kojem će nastupiti 8 takmičara SD''Pančevo 1813''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.