Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Budućnost bolja od Mornara u "crnogorskom derbiju" - | K-013 Portal

Budućnost bolja od Mornara u "crnogorskom derbiju"

Košarkaši Budućnosti savladali su ekipu Mornara iz Bara rezultatom 93:88, u poslednjem meču 20. kola regionalne ABA lige.  Meč u skoro ispunjenoj "Morači" bio je interesantan i efikasan, sa donekle uzbudljivim finišom.

Nakon velike prednosti koju su napravili u prvom delu (49:30), domaćini su velikim padom u igri dozvolili gostima da se vrate, pre svega šutem spolja. Tako je u prvom minutu poslednjeg kvartala bilo 70:65, ali to je otrpilike sve što je su "mornari" uspeli da urade.

Podgoričani su do kraja odbili nekoliko naleta i pokušaja rivala da se u potpunosti vrati u meč, te je na kraju rezultat glasio 93:88.

Amerikanci u redovima ekipe Igora Mijovića bili su najefikasniji i najbolji akteri.

Hasan Martin je ubacio 21, Džastin Kobs poen manje, dok je Šon Kilpatrik bio raspoloženiji nego običnoo i meč završio sa 16 poena.

U redovima gostiju, u kojima nije bilo startnog centra Uroša Lukovića, po 16 poena ubacili su, takođe američki košarkaši - Derik Nidam i Antiba Voler.

Ovom pobedom Budućnost je zadržala drugu poziciju sa skorom 15-5 i ostala na samo trijumf manje od vodećeg Partizana dva kola pre kraja regularnog dela.

Mornar je doživeo osmi poraz, i sa istim skorom uz 12 pobeda sada deli četvrto mesto na tabeli ABA lige sa slovenačkim ekipama Cedevita-Olimpije i Primorske.

(RTS, foto: aba-liga.com)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS