Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda i Mega za trofej Kupa Koraća - | K-013 Portal

Zvezda i Mega za trofej Kupa Koraća

zvezda, mega, kosarka, kup radivoja koraca

Igrači Vlada Jovanović finale dočekuju s mirom, u redovima crveno-belih postoji opasnost od emotivne i mentalne istrošenosti posle trijumfa u neizvesnoj završnici polufinalnog derbija.

Postoji to nepisano pravilo u sportu da je teško dobiti nekoga u kratkom vremenskom periodu dvaput, a kamoli triput. Crvena zvezda i Mega su tokom četiri meseca sezone ukrstili koplja u oba susreta Jadranske lige i posmatrano s aspekta rezultata, dueli su bili neizvesni do poslednjeg zvuka sirene. Posle tri dana Kupa Radivoja Koraća odlučeno je da upravo Crvena zvezda i Mega izađu na novosadski megdan od21 časi odluče ko će postati vlasnik Žućkove levice u narednih godinu dana.

Crveno-beli su u dramatičnoj završnici polufinalnog derbija izvukli poslednji atom snage kako bi nadigrali Partizan i prekinuli dominaciju večitog rivala u kupu, a momenat kada se oglasila sirena za kraj utakmice došao je kao znak da sa Zvezdine klupe počne slavlje koje je verovatno najbolji pokazatelj koliko su želeli trijumf. I ne samo to, Crvena zvezda je pokazala mentalnu snagu kakva se viđa samo u šampionskim sastavima. Taj gen zna da aktivira samoDejan Radonjić.

Posle nevolja sa zdravstvenim stanjem igrača i stručnog štaba, desetodnevne izolacije tima kako bi se suzbilo dalje širenje virusa korona i iščekivanja rezultata kovid testova noć pred put u Novi Sad Zvezdini igrači ujedinili su se i došli do finala. Niko osimRadonjićai njegovih pomoćnika ne može u ovom trenutku da zna koliko je energetskih resursa ostalo u timu.

Trofejni stručnjak je posle utakmice s Partizanom na konferenciji za novinare govorio prizemno, svestan da je i pored eliminacije branioca trofeja uloga favorita više na strani Mege. PuleniVlada Jovanovićaimali su svojih uspona i padova u polufinalu s Vojvodinom, ali su posao na kraju odradili gotovo rutinski, uz manju energetsku potrošnju i, što je najvažnije, u kompletnom sastavu.

Kada je na talonu pehar svaki minut viška za odmor znači. Mega susret dočekuje s mirom, uz želju da pobegne od duhova prošlosti i prekine niz od četiri poraza u kupu, odnosno deset u svim takmičenjima kada je na drugoj strani parketa osvajač Jadranske lige iz 2019. U Zvezdinom slučaju postoji realna opasnost od emotivne i psihičke istrošenosti posle dvočasovne razmene udaraca u meču gde su živci zategnuti kao strune, a tražila se i koncentracija zakucana na gornjoj granici mogućnosti.

U jučerašnjem polufinalu Zvezda je pokazala koliko strpljivost može da bude vrlina. Partizanovi procenti šuta od 64 odsto iz igre (16/25) i 58 odsto za tri poena (7/12) u prvom poluvremenu nisu izbacili crveno-bele iz balansa. Čak i pored toga što su procenti bili za gotovo 20 odsto slabiji, Zvezda je imala aktivan rezultat na odmoru i zaostatak od samo šest poena (46:40), što je poslužilo kao dobra podloga da se u nastavku sačeka pravi trenutak za konačnu ofanzivu i preokret. Prvo vođstvo Zvezda je uzela tek u 36. minutu posle trojkeDžordana Lojdao tablu, Partizan je tada izgubio konce i predao mesto u finalu.

Priči o Zvezdinoj mentalnoj stabilnosti u prilog idu sledeći detalji - posle više od četiri minuta bez poena u trećoj četvrtini mladi i nedovoljno iskusniAleksa Uskokovićje trojkom pokrenuo ekipu,Dejan Davidovacje posle jednog pogotka iz šest pokušaja uspeo da se podigne i zajedno sLojdomponeo težinu utakmice na leđima, a posle pet neiskorišćenih slobodnih bacanja u prvom poluvremenu (11/16) u nastavku je iskorišćeno svih 14 pokušaja sa linije! Od toga četiri u poslednjem minutu.

Megina snaga u ovom finalu biće igra u reketu.Filip PetruševiMarko Simonovići u Novom Sadu igraju prvoklasnu košarku i jednostavno su nezaustavljivi, ma ko da je protivnik.Tornjevi blizanci, kako ih košarkaška javnost najčešće zove, beleže impresivne brojke.

Petrušev je na 18 poena i devet skokova u proseku, Simonović na dabl-dabl proseku od 16 poena i 11,5 uhvaćenih lopti. Obojica su imali respektabilna izdanja u oba dosadašnja susreta sa Zvezdom, a njihovu konstantu u Novom Sadu ispratili suLuka CerovinaiKarlo Matkoviću prvom, odnosnoDajšon SmitiMilenko Tepiću drugom meču. Takva raznovrsnost biće neophodna Megi i večeras ako želi da osvoji drugi pehar kupa u svojoj istoriji.

Zvezda i Mega u poslednjih godinu dana pretplaćeni su na tesne utakmice i neizvesne završnice. Tri okršaja u tom periodu završena su s razlikom od sedam poena ili manje, a dva od tri rešavao je jedan posed. U Kupu Radivoja Koraća tri od četiri dosadašnja odmeravanja snaga Zvezda je dobila s jednocifrenom razlikom, a u polufinalu prošle i finalu 2014. godine rezultatska distanca je iznosila tačno jedan poen.

(mozzart)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS