Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lampard veruje u čudo protiv Bajerna, Napoli bez straha protiv Barse - | K-013 Portal

Lampard veruje u čudo protiv Bajerna, Napoli bez straha protiv Barse

Stadion "San Paolo" pretvoriće se 25. februara (21.00) u grotlo, budući da u prvom meču osmine finala u goste Napoliju stiže Barselona, predvođena raspucanim Lionelom Mesijem, zvanično najboljim fudbalerom sveta. U drugom duelu programa, u reprizi finala 2012, sastaće se bivši prvaci kontinenta, Čelsi i Bajern, na "Stamford bridžu".

Lampard veruje u čudo protiv Bajerna, Napoli bez straha protiv Barse

Katalonci nokaut-fazu započinju u dobrom raspoloženju, budući da su trijumfom protiv Eibara (5:0) preuzeli lidersku poziciju u Primeri. Na tom susretu Mesi je bio četvorostruki strelac, čime je poslao preteću poruku Napolitancima. Međutim, i da nije bilo te strašne partije Argentinca, trener Napolija Đenaro Gatuzo bi znao odakle mu preti najveća opasnost. Kako piše "Korijere delo sport", strateg italijanskog prvoligaša je spremio "kavez" za Lea, kako bi ga neutralisao. Neće staviti "flaster" na Argentinca, već će ga okružiti trojicom-četvoricom čuvara.

"Znamo da nas čeka težak posao, ali naš imperativ je da postignemo gol", ističe Mesi, pred prvi duel Barse sa Napolijem u istoriji. "U eliminacionim rundama veoma je važno da se pogodi na strani, to često bude i presudno. Najbolje se to videlo prošle sezone u polufinalu, kada smo izgubili na terenu Liverpula".

Zanimljivo je da su Katalonci posle 2015, kada su poslednji put bili na tronu, ispali svaki put ukoliko nisu zatresli mrežu na strani, a to im se dogodilo protiv Atletika, Juventusa, Rome i "redsa". Pred dvoboj u Napulju, interesantan je i podatak da večerašnji protivnici nisu izgubili nijedan meč u grupnoj fazi ovogodišnjeg ciklusa.

"Predstoji nam borba sa velikim klubom, koji ima fantastične fudbalere. Barselona je u proteklih 15 godina jedan od najjačih timova na planeti", kaže trener Napolija Gatuzo, koji bi trebalo da od prvog minuta ukaže šansu srpskom defanzivcu Nikoli Maksimoviću. "Upravo činjenica da igramo sa jačim od nas trebalo bi da nam da dodatni motiv, da prevaziđemo sebe. Poštujemo goste, ali nema straha".

I drugi susret je spektakl u najavi. Čelsi je pobedom nad Totenhemom (2:1) u pravi čas izašao iz krize i pokazao snagu, dok Bajern stiže u englesku prestonicu kao jedini tim sa svih šest trijumfa u grupnoj fazi. Najubedljiviju je zabeležio baš u Londonu, gde je demolirao "pevce", tada pod vođstvom Maurisija Poketina (7:2).

Od četiri međusobna duela ovih ekipa (skor 1 2 1), najznačajniji je bio onaj u Minhenu pre osam godina, kada su "plavci" posle boljeg izvođenja penala osvojili evropsku krunu. U tom meču je kapiten bio sadašnji menadžer Frenk Lampard, a za minhenski tim su igrala trojica aktuelnih prvotimaca, Manuel Nojer, Tomas Miler i Džerom Boateng.

Kompletna ekspedicija Barselone bila je po dolasku u Napulj podvrgnuta merenju telesne temperature, u sklopu testiranja na viruskorona. Sdruge strane, katalonski klub je organizovao let za povratak kući odmah po završetku utakmice na stadionu "San Paolo".

UTORAK:

Čelsi - Bajern 21.00
Napoli - Barselona 21.00

SREDA:

Lion - Juventus 21.00
Real - M. siti 21.00

RANIJE:

Atletiko - Liverpul 1:0 (1:0)
Borusija D. - PSŽ 2:1 (0:0)
Atalanta - Valensija 4:1 (2:0)
Totenhem - Lajpcig 0:1 (0:0)

*Revanši su 10, 11, 17. i 18. marta.

(Novosti, foto: Uefa)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS