Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gaudenci: Vratićemo poene Vimbldonu ako vrate Ruse i Beloruse - | K-013 Portal
tenis, asocijacija teniskih profesionalaca

Gaudenci: Vratićemo poene Vimbldonu ako vrate Ruse i BelorusePredsednik Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenci, izjavio je da je ATP spreman da Vimbldonu vrati bodove, ako organizatori trećeg grend slem turnira sezone ukinu odluku o zabrani učešća ruskim i beloruskim teniserima, prenose italijanski mediji.

Organizatori Vimbldona su u aprilu doneli odluku da zabrane nastup ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama zbog rata u Ukrajini.

Usledila je reakcija ATP i WTA, koji su odlučili da ove godine ne bude bodovanja na Vimbldonu.

"Poznat je razlog zbog kojeg smo uklonili bodove sa Vimbldona. To je stvar poštenog odnosa i toga da nema diskriminacije kao odgovor na unilateralnu odluku Vimbldona koju ne smatramo ispravnom. Takva odluka trebalo je da se donese kolektivno, uz konsultacije svih sedam faktora u tenisu", rekao je Gaudenci za italijanske medije.

On je istakao da ATP želi fer rangiranje tenisera.

"Bili bi veoma srećni da vratimo bodove Vimbldonu. Ruski i beloruski teniseri su rekli da su spremni da potpišu izjave da niko od njih nije za rat", istakao je Gaudenci.

Vimbldon će biti održan od 27. juna do 10. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.