Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uspešan takmičarski vikend atletičara Dinama - | K-013 Portal

Uspešan takmičarski vikend atletičara Dinama

AK Dinamo

Članovi Atletskog kluba "Dinamo" učestovali su protekle nedelje na četiri takmičenja i ostvarili zapažene rezultate.

U Vršcu su održane "Atinske igre" za mladje kategorije. Zlatne medalje  osvojile su Ksenija Mrkela, Miljana Todorović i Bogdan Bjelajac u trkama na 50m i 200m u svojim uzrasnim kategorijama. Jana Grujić okitila se srebrnom medaljom na 50m, dok je Danilo Bulatović takodje osvojio srebrnu medalju u trci mladjih pionira na 300m.

Za Dinamo su nastupali i Tamara Blanuša, Danica Vojvodić, Dunja Bakić, Elena Šarac, Luna Dimovski i Uroš Filipović.

Na stadionu Vojne Akademije u Beogradu održane su kvalifikacije kupa Srbije za Starije juniore, pravo nastupa imali su i pioniri. Marija Mrkela je pobedila u trci na 800m i postavila novi lični rekord 2:20 dok je na 400m bila druga sa drugim najboljim rezultatom u karijeri. Miona Brkić je u trkama na 1500m i 3000m bila druga odmah iza reprezentativke Srbije. Na 3000m postavila je lični rekord koji sada iznosi 10:53.

Anastasija Mrkela  je na 400m istrčala drugi najbolji rezultat sezone 60.6s, dok je na 200m istrčala lični rekord 26.7s Aleksa Živanov ubedljivo je pobedio u bacanju koplja, dok je u disciplini bacanja diska bio drugi. Ovim rezultatima Marija, Miona, Anastasija i Aleksa izborili su plasman u finale Kupa Srbije koje će se održati u Kruševcu sredinom juna.

Za Dinamo su još nastupali: Andreja Božanić, Strahinja Stevšić, Sabina Suhanek i Marija Gajić.

U nedelju u Somboru održano je prvenstvo Srbije u polumaratonu. Za Dinamo prvi put je nastupao Marko Djurkin koji je na cilj stigao kao sedmoplasirani,  dok je naš trener Slobodan Marinkov bio osmoplasirani sa identičnim rezultatom kao i Marko 1:22:12.

Najmladji atletičari Dinama učestovali su na "Spartakovoj ulicnoj trci" u Opovu.

Ksenija Mrkela ubedljivo je pobedila u trci devojčica rodjenih 2010.godine na 300m. Miljana Todorović okitila se bronzanom medaljom u trci na 500m za 2008. godište. Takodje bronzom se okitio Ognjen Krstić u trci predškolaca na 150m.

Za Dinamo šu jos nastupali: Elena šarac, Tamara Blanuša, Iva Jakob, Luna Dimovski, Uroš Filipović i Lara Jovanović.

Tags: , ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS