Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dačić: Srbija za čvršće ekonomske veze u regionu - | K-013 Portal

Dačić: Srbija za čvršće ekonomske veze u regionu

pancevo, beograd, novi sad, vesti, ivica dacic

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je pandemija pokazala koliko je bitno da region saradjuje, saopštilo je njegovo ministarstvo.

Dačić je na video-konferenciji s ministrima spoljnih poslova Zapadnog Balkana i Hrvatske i Slovenije ponovio spremnost Srbije za učvršćivanja ekonomskih veza u regionu i jačanje zajedničkog tržišta.

Dačić je pozdravio uspostavljanje "Zelenih koridora u regionu" kroz koje se tokom pandemije kroz region neometano transportuju medicinska oprema i namirnice.

Ministar je rekao da je Srbija preduzela konkretne korake za postepeno otvaranje svojih granica, uz poštovanje epidemioloških preporuka: od 1. juna za državljane Albanije, BiH, Crne Gore i Severne Makedonije, što je u duhu jačanja poverenja i saradnje u regionu, rekao je Dačić.

Istako je da očekuje da će i ostali partneri iz regiona, poštujući savete eksperata, početi ublažavanje mera i postepeno otvaranje granica.

Regionalna konferencija na temu "Kako uspešno doprineti, kroz zajedničku saradnju, narednim fazama suočavanja sa socio-ekonomskim posledicama pandemije" priredjena je na inicijativu ministara spoljnih poslova Grčke i Severne Makedonije, Nikosa Dendijasa i Nikole Dimitrova.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS