Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Društvo sudija o izborima: Obezbediti jednake uslove za sve kandidate - | K-013 Portal

Društvo sudija o izborima: Obezbediti jednake uslove za sve kandidate

Visoki savet sudstva, društvo sudija, izbori

Društvo sudija Srbije saopštilo je da znatan broj sudija nije obavešten o početku postupka izbora za pet članova Visokog saveta sudstva iz reda sudija i pozvalo Visoki savet sudstva da otkloni nedostatke izbornog procesa i obezbedi jednake uslove za sve sudije-kandidate.

Društvo sudija Srbije pozvalo je Izbornu komisiju Visokog saveta sudstva da obezbedi stvarnu tajnost izbora, tako što će biračka mesta odrediti u sedištima apelacionih sudova, a za sudije sudova republičkog ranga u sedištu beogradskog apelacionog suda.

Pored toga, Društvo sudija Srbije pozvalo je predsednike sudova da bez odlaganja, obaveste sudije da je počeo postupak predlaganja kandidata za Visoki savet sudstva i da dostave sudijama sve relevantne materijale s tim u vezi.

Društvo sudija Srbije pozvalo je i sve sudije-kandidate da objave svoje biografije i programe u kojima će izneti svoje viđenje načina rešavanja najvažnijih pitanja sudskog sistema.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS