Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Frizeri pokrenuli onlajn peticiju kojom traže pravo na rad - | K-013 Portal

Frizeri pokrenuli onlajn peticiju kojom traže pravo na rad

savez frizera srbije, peticija

Savez frizera Srbije pokrenuo je onlajn peticiju koju je do sada je potpisalo preko 2.700 ljudi. Ovom peticijom frizeri traže pravo na rad uz sve epidemiološke mere. 

"Frizerska struka i naš divni zanat se trudi od početka ove pandemije da preživi. Novi set pravila za rad koji bi trebao da stupi na snagu 04.12.2020. godine bi u potpunosti uništio i onemogućio naš rad u budućnosti . Mi kao uslužna delatnost vršimo usluge kada ostatak građanstva završi sa svojim poslovima i ima vremena za odlazak kod frizera. Kako je najčešće vreme rada od 08h - 16h za većinu stanovništva, a po novim pravilima svi bi trebali da radimo do 17h sa neradnim vikendom, kako mislite da sa pet aktivnih sati nedeljno i svim postojećim pravilima zaradimo dovoljno za troškove, obaveze, porodicu i život. Strahujemo da nećemo moći preživeti, a kamoli da platimo dugove koje imamo prema državi, najmove za lokale i sve prateće dugove i kako zadržati zaposlene. Mnogo je stvari koje moramo, a trudimo se da ih sve ispoštujemo. Sada je došao krajni trenutak da tražimo razumevanje i pomoć jer bićemo primorani da od 01.01.2021.gasimo naše poslove, a samim tim budućnost naših zaposlenih i nas. Mi ne želimo da budemo teret Republici Srbiji u ovim teškim vremenima. Želimo razumevanje , pomoć i pravo na rad uz sve epidemiološke mere. Ne želimo da se naš zanat nađe na listi starih propalih zanata! ", navodi se u peticiji.

Link do peticije: https://www.peticije.online/peticija_za_opstanak_frizerske_struk 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS