Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Geografska olimpijada onlajn, 29. i 30. avgusta - | K-013 Portal

Geografska olimpijada onlajn, 29. i 30. avgusta

Geografska olimpijada

Šesta po redu evropska geografska olimpijada biće održana ove godine onlajn, 29. i 30. avgusta, u organizaciji Regionalnog centra za talente Beograd i uz podršku Geografskog fakulteta BU. Za ovo takmičenje prijavljeno je 112 učenika iz 14 evropskih zemalja podeljenih u dve starosne kategorije - juniori 12-15 godina starosti i seniori 16-19 godina starosti.

Iz Srbije prijavljeno je sedmoro gimanzijalaca iz Niša, Kragujevca i Beograda.

Takmičenje se prema svetskim standardima sastoji iz tri segmenta, pisanog testa koji obuhvata sveukupno geografsko gradivo, multimedijalnog testa koji obuhvata aktuelne geopolitička i druga dešavanja u svetu i i terenskog rada koji je za ovu priliku urađen virtuelno, objasnili su organizatori.

Kompletan softver je podržan veštačkom intelegencijom. Svi takmičari su prošli obuku i imali probni test.

Regionalni centar za talente ističe da očekuje da naši srednjoškolci postignu zapažene rezultate, jer sje trebalo da neki od njih učestvuju na svetskoj geografskoj olimpijadi koja je odložena zbog pandemije.

Organizator takmičenja je iskoristio mogućnost da svim učesnicima i na ovaj način predstavi geografske, kulturne, turističke i sve druge znamenitosti Beograda i Srbije.

Organizacija ovog takmičenja predstavlja pionirski poduhvat u oblasti geografije u svetu, ali ne samo geografski već i informatički.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS