Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mali: Pomoći ćemo ugostiteljima i najugroženijim sektorima, država je uvek tu da pomogne - | K-013 Portal

Mali: Pomoći ćemo ugostiteljima i najugroženijim sektorima, država je uvek tu da pomogne

sinisa mali, plagijator sinisa mali

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će u narednih nekoliko dana on i premijerka Ana Brnabić razgovarati sa predstavnicima najugroženijih sektora, kako bi se utvrdilo na koji način im se može dodatno pomoći u krizi izazvanoj pandemijom.

Povodom protesta ugostitelja zbog novih mera Kriznog štaba koje podrazumevaju zatvaranje lokala do ponedeljka, Mali je za televiziju Prva rekao da je zdravlje građana najvažnije, ali da je država uvek tu da pomogne.



"Država je do sada pomogla privredu, a pomogaće i nadalje. Pomagaćemo ugostitelje, kao i gradske hotele. Planiramo da organizujemo sastanak sa različitim udruženjima kako bismo videli kako dalje možemo da pomognemo", rekao je Mali.

Komentarišući trenutno zatvaranje na pet dana, on je istakao da nijedna cena nije previsoka kada je u pitanju čuvanje života i poručio da je važno što se država pokazala kao partner ekonomiji i prošle godine je sa dva paketa pomoći spasila privredu, čime su izbegnuti najcrnji senariji, kao što su masovna otpuštanja i zatvaranja fabrika.

Mali je istakao da je u toku primena i trećeg paketa mera državne pomoći, koji predviđa da polovinu minimalne zarade za tri meseca po zaposlenom dobijaju, osim mikro, malih i srednjih preduzeća, i velika preduzeća, dodavši da je reč o milion i po zaposlenih.

Govoreći o Zakonu o utvrđivanju porekla imovine, koji je stupio na snagu 12. marta, Mali je rekao da Poreska uprava uveliko prikuplja podatke koji se tiču imovine i prihoda.

"Već se prikupljaju informacije, počev od Narodne banke Srbije, kada su u pitanju devizni računi, zatim od Uprave za sprečavanje pranja novca i Agencije za borbu protiv korupcije, a kad se sve prikupi, kreće analiza podataka", kazao je Mali.

(FoNet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS