Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nedeljnik: Srbija pregovara o dolasku Mercedesa i Tojote - | K-013 Portal
srbija, mercedes, tojota, pregovori

Nedeljnik: Srbija pregovara o dolasku Mercedesa i Tojote


Srpski zvaničnici pregovaraju s predstavnicima nemačkog Mercedesa i japanske Tojote o otvaranju njihovih auto-fabrika u Srbiji.

Ni Srbija ni Mercedes nisu isti kao pre 15 godina kad je taj automobilski div "otkačio" Srbiju i izgradio fabriku u Mađarskoj, naveo je Nedeljnik, ističući da je ta nemačka kompanija daleko odmakla u elektrifikaciji automobila, a u Srbiji je stasala klasa IT radnika sposobnih da rade u tehnološkim auto-kompanijama.

"Pregovori uveliko traju s nekoliko svetskih proizvođača automobila. Najdalje se otišlo u pregovorima s Mercedesom", potvrdio je za Nedeljnik visokopozicionarni funkcioner administracije u Beogradu.

Da se pregovara potvrdio je za Nedeljnik i dobro obavešteni preduzetnik uključen i u nemačku i srpsku poslovnu zajednicu.

"Iz ovako šture informacije teško je bilo šta zaključiti. Ne zna se koji je rang (nivo) menadžmenta-pregovarača Mercedesa, nepoznato je o kojoj se vrsti fabrike pregovara (automobila, dostavnih vozila, motora, delova ili baterija), a može se spekulisati da li je pojava Mercedesa neka vrsta 'šargarepe' u političkom paketu Nemačke i EU, namenjenom Srbiji", naveo je Nedeljnik.

Velika japanska automobilska kompanija poslala je pismo o namerama opštini Inđija u kome traži detaljnije izmene Prostornog plana placa na kome treba da se gradi fabrika automobila vredna milijardu evra, potvrdio je predsednik opštine Vladimir Gak.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...