Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rasim Ljajić: Razmišljam o kandidaturi za predsednika FSS - | K-013 Portal

Rasim Ljajić: Razmišljam o kandidaturi za predsednika FSS

rasim ljajic, predsednik fudbalskog saveza srbije, fss, fudbalski savez srbije

Da li će Rasim Ljajić biti novi predsednik FSS-a, znaće se u narednom periodu. Ljajić je rekao da u prvom mahu nije bio zainteresovan za ovu funkciju, ali da ukoliko bude imao podršku, ozbiljno razmišlja da se kandiduje za predsednika Saveza.

"Kada je inicijativa pokrenuta, konsultovan sam, ali ja sam rekao da nisam zainteresovan. Ipak, sada sam promenio mišljenje i da budem potpuno jasan, zainteresovan sam. Dobio sam puno podrške. Ne kažem da ću se kandidovati, ali sam bliže odluci da to uradim".

Ljajić je rekao i da mu nije potreban nikakav status, ali da želi da pomogne srpskom fudbalu možda i kroz ovu funkciju.

"Ukoliko dobijem podršku da se sprovedu radikalne korenite reforme, onda bih se prihvatio toga. Verujem da možemo imati najbolju ligu u regionu i želeo bih da učestvujem u tome".

Na pitanje da li je favorit, Ljajić kaže da sebe ne vidi tako, već da će sačekati da vidi kako se razvija situacija, pa će onda odlučiti o kandidaturi.

"Država treba da odluči da li želi da uvede red u fudbal. Mislim na sve institucije, bez te podrške nema uspeha, a ukoliko bih se ja prihvatio ove funkcije, iščekivao bih veliku podršku svih relevantnih institucija. Imam strast za fudbalom, ne gledam na ovo kao na politiku".

Koliko je srpski fudbal povezan sa kriminalom i kako rešiti taj problem, Ljajić ponavlja da je za rešavanje tog problema potrebna pomoć cele države.

"Mislim da ima više preterivanja u priči da je srpski fudbal povezan sa kriminal. Kriminala ima, ali mislim da je ta cela priča preuveličana. Ali prvo moramo da obezbedimo uslove da prvenstva budu regularna, da sudije sude prema pravilima, da imamo profesionalno edukovanu trenenrsku organizaciju, da imamo rad sa mlađim kategorijama, da imamo rasadnik fudbalera za budućnost. Moramo da imamo bolju infrastruktutu, uloženo je puno u postavljanje reflektora, ali nama su više potrebni kvalitetni tereni i potrebno je da imam i uspehe na reprezentativnom nivou".

(RTV)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS