Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sekcija subagenata u UTAS-u: Najpravičnija mera je direktna subvencija za održanje likvidnosti - | K-013 Portal

Sekcija subagenata u UTAS-u: Najpravičnija mera je direktna subvencija za održanje likvidnosti

utas, sekcija subagenata

Sekcija subagenata - UTAS je danas poslala dopis na više adresa u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Privrednoj komori Srbije u cilju skretanja pažnje na položaj subagenata:

"Izražavamo ogromno nezadovoljstvo što je deo turističke privrede koji čine turističke agencije posrednici potpuno izostavljen iz takozvane sektorske pomoći jer su i ove agencije doprinosile budžetu kroz razne vrste poreza i doprinose. Smatramo da je najpravičnija mera direktna subvencija za održanje likvidnosti i molimo da ovaj predlog hitno razmotrite.

U javnosti je više puta rečeno da pomoć treba da bude usmerena ka malim firmama, kakve su posredničke agencije, ali je takva pomoć izostala. Pomoć u vidu subvencija za polise od insolventnosti favorizuje manji broj agencija i preliva se osiguravačima umesto onima koji su najviše ugroženi. Podsećamo vas da su posredničke agencije često porodične firme i da njihovo gašenje potpuno ostavlja bez prihoda čitave porodice. Takođe vas podsećamo da su i osnivači i zaposleni najčešće žene koje su ranjiviji deo na tržištu rada.

Ističemo da je najavljena subvencija za kupovinu od insolventnosti favorizovanje manjeg dela privrednih subjekata u turizmu. Potrebno je da se obezbedi ista šansa za sve jer su sve agencije doprinosile budžetu Srbije.

Podržavamo i ostale zahteve za sektorskom pomoći koje su ranije uputili predstavnici turističkih agencija, a među kojima nije bila subvencija za kupovinu polise od insolventnosti. Malo je reći da smo razočarani što se resorno ministarstvo oglušilo o predloge struke koja dolazi iz realnog sektora i ukazuje na stvarne teškoće.

Deo pomoći za koju se mi zalažemo bi se vratio u budžet kroz poreze i doprinose, a mi i naši zaposleni bismo mogli da prehranimo porodice do normalizacije poslovanja", navodi se u dopisu. 

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS