Sloga: Ugled Javnog servisa urušava se kao kula od karata -
rts, sindikat sloga

Sloga: Ugled Javnog servisa urušava se kao kula od karata


Sindikat Radio televizije Srbije (RTS) „Sloga“ je danas ocenio da se ugled Javnog servisa „urušava kao kula od karata pred kombinatorikama onih koji odlučuju o novom direktoru RTS“.

Uz podsećanje da Upravni odbor RTS po treći put ove godine raspisuje konkurs za direktora, iz sindikata su naveli da su zaposleni „razočarani i uplašeni za svoju i budućnost Radio televizije Srbije“.

„Naša kuća se kroz svoju istoriju ponosila direktorima, a sada beskrajno licitiramo pred javnošću ko će doći. Postali smo nemi posmatrači nemoći upravljačkog establišmenta i zbog toga se osećamo posramljeno“, naveli su iz sindikata.

Upitali su „zašto nikom nije važno mišljenje zaposlenih u RTS“.

„Jasno nam je da to nije demokratska funkcija na koju se dolazi glasanjem većine, ali ko glasa? Kome odgovara ovo stanje obezglavljenosti i nesigurnosti?“, pita „Sloga“.

Upravni odbor RTS raspisao je nedavno novi, treći u nizu konkurs za imenovanje generalnog direktora tog javnog medijskog servisa.

Dosadašnji vršilac dužnosti generalnog direktora Dragan Bujošević obavljaće tu funkciju do okončanja ponovo raspisanog konkursa.

Bujošević od 5. maja, kada mu je istekao petogodišnji mandat, obavlja funkciju vršioca dužnosti generalnog direktora RTS-a, a u međuvremenu su bila raspisana dva konkursa na kojima nije bio izabran novi jer, po ocenama članova Upravnog odbora, nijedan kandidat nije zadovoljio kriterijume.

(Beta)

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com