Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ministarstvo utvrdilo propuste Centra za socijalni rad u Čačku u vezi sa trostrukim ubistvom - | K-013 Portal

Ministarstvo utvrdilo propuste Centra za socijalni rad u Čačku u vezi sa trostrukim ubistvom

centar za socijalni rad cacak, cacak, ubistvo

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju Vlade Republike Srbije saopštilo je da je po službenoj dužnosti, u skladu sa zakonom, izvršilo nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad grada Čačka u vezi sa nasiljem u porodici koje je izvršio I. G. iz Čačka, a koje je rezultiralo smrću troje članova porodice I. G.

U izveštaju je konstatovano da stručni radnici tog centra za socijalni rad u vršenju poslova zaštite od nasilja u porodici I. G. nisu postupali u potpunosti u skladu sa zakonom i standardima stručnog rada.

Ministarstvo je zbog navedenih propusta izdalo naloge direktoru pomenutog centra, pri čemu mu je naloženo da, u skladu sa svojim ovlašćenjima iz zakona koji reguliše radne odnose, pokrene postupak i utvrdi da li u postupanju stručnih radnika koji su učestvovali u zaštiti pomenute porodice ima elemenata disciplinske odgovornosti i da ih o tome izvesti u roku od 20 dana, navodi se u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS