Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Studentima se na novom protestu ispred Filozofskog fakulteta obratila rektorka Ivanka Popović, dali rok tri dana za ispunjenje svih zahteva - | K-013 Portal

Studentima se na novom protestu ispred Filozofskog fakulteta obratila rektorka Ivanka Popović, dali rok tri dana za ispunjenje svih zahteva

Protest studenata

Studenti su na Platou ispred Filozofskog fakulteta nastavili sinoć započet protest sa zahtevom da se povuče odluka o zatvaranju studentskih domova. 

Jedan od predstavnika studenata Marko Radović rekao je da nakon najave ministra Mladena Šarčevića da će studenti ostati u domovima, oni traže preciziranje da li to znače da će moći da ostanu samo za vreme julskog roka, pošto bi to za njih bilo neprihvaljtivo.

Jedan od zahteva studenata je i da se omogući dodatni ispitni rok onima koji zbog korone nisu mogli da polažu ispite na vreme, ali i još jedan rok za sve studente zbog celokupne situacije koja je bila otežavajuća za sve.

Studenti takođe traže da im se omogući besplatno testiranje na koronu i lečenje za one koji su zaraženi.

Zahtevaju i da predstavnici studenata u organizacijama, kao što je Studentski parlament, podnesu ostavku, jer ih ne zastupaju na pravi način.

Ukoliko ovi zahtevi ne budu prihvaćeni u dogledno vreme, Radović je rekao da će studneti biti prinuđeni da postave još jedan zahtev, a to je besplatna školarina za narednu godinu.

Na Platou se pojavila i grupa koja sebe naziva Studentski front, a Radović je najavio da se studenti koji su se i sinoć i danas sponatno okupili ograđuju od ove grupe i bilokakvih političkih konotacija.

(Nova.rs)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS