Uspešno izvedena vežba „Tisa 2021“
vojna vezba tisa 2021, ministarstvo odbrane

Uspešno izvedena vežba „Tisa 2021“
montekristo 0507


Na privremenom poligonu Vojske Srbije kod Titela, jedinice Prve brigade kopnene vojske i Rečne flotile realizovale su vežbu „Tisa 2021“, u okviru koje su uvežbavane složene radnje i postupci prilikom izvođenja napadne operacije na kopnu i vodi.

Završnom segmentu višednevne vežbe danas je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, sa saradnicima, i tom prilikom se uverio u visok nivo sadejstva i osposobljenosti vežbajućih jedinica za realizaciju napadne operacije u sadejstvu raznorodnih sastava Kopnene vojske, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Na vežbi je učestvovalo više od 350 pripadnika Vojske Srbije sa oko 90 borbenih i neborbenih vozila, inžinjerijskih sredstava, brodova i drugih plovnih objekata.Glavninu snaga činile su mehanizovane i oklopne jedinice Prve brigade kopnene vojske, koje su uz vatrenu podršku drugih jedinica prikazale složene borbene radnje prilikom nasilnog prelaska reke, borbe po dubini i gonjenja neprijatelja. Snage u sadejstvu iz sastava Rečne flotile prikazale su mogućnosti za prevoženje borbenih jedinica brodovima i skelama i formiranje pontonskog mosta. Prezentovane su i mogućnosti logističkih jedinica za transport snaga, snabdevanje ubojnim sredstvima, održavanje i opravku borbenih sredstava, kao i medicinsko zbrinjavanje ranjenih i povređenih.

Uspešna realizacija taktičke vežbe „Tisa 2021“ pokazala je visoku osposobljenost komandi i jedinica Kopnene vojske za planiranje i izvođenje operacija u sadejstvu i realizaciju svih namenskih zadataka.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble