Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website UŽICE: Povučena odluka o obaveznom PCR testu za zdravstvene radnike - | K-013 Portal
obavezan pcr test uzice, povucena odluka o obaveznom pcr testu uzice

UŽICE: Povučena odluka o obaveznom PCR testu za zdravstvene radnikeTaman što je direktor Zdravstvenog centra Užice juče doneo odluku o obaveznom PCR testiranju nevakcinisanih zdravstvenih radnika koji se vraćaju sa godišnjeg odmora ili odsustva po bilo kom drugom osnovu na posao, već danas stavljena je van snage.

Odluka nalaže i obaveznu vakcinaciju svih hospitalizovanih pacijenata koji nisu vakcinisani. Zdravstveni radnici su danas doboli novu odluku, koju je potpisao direktor OB Užice dr Slobodan Jovićević, kojom se van snage stavlja jučerašnja odluka direktora Zdravstvenog centra.

Velika se prašina u Srbiji podigla oko navodne odluke Ministarstva zdravlja da svi zdravstveni radnici koji nisu vakcinisani, o svom trošku prvo moraju uraditi PCR test, kako bi se posle privremenog odsustva mogli vratiti na posao i izbegli sankcije. Tu odluku je juće zvanično doneo i direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović o čemu su obavešteni zaposleni zdravstveni radnici, dok je danas stigla odluka o njenom stavljanju van snage, a koju je potpisao direktor OB Užice dr Slobodan Jovićević.

Nova odluka ne sadrži obrazloženje razloga stavljanja prethodne van snage. Ono što je poznato jeste da je donošenju nove odluke prethodio jutrošnji dopis Sindikata Sloga direktoru OB Užice, koji ukazuje na nezakonitost odluke direktora Zdravstvenog centra Užice a koja je, kako se navodi, u suprotnosti sa pozitivno pravnim propisima.

„Imamo situaciju da se ne poštuje Ustav tj. ustavno pravo čoveka da odlučuje o svom telu ali i diskriminaciju. Određeni deo zaposlenih koji nisu vakcinisani moraju da vrše testiranje koje košta 9.000 dinara i to o svom trošku. Takođe imamo i kršenje Zakona o radu u smislu da će biti sankcionisani i udaljeni sa posla oni koji ne budu uradili PCR test, što pravno nije održiva odluka. Mi smo savetovali zaposlene da dođu na posao a ako rukovodilac želi da ih udalju sa posla, da traže pismenu odluku. Tada mogu da se obrate našem sindikatu koji će pravno reagovati i odmah se obratiti Inspekciji rada zbog kršenja prava zaposlenih“, rekao je za Nova.rs predsednik Sindikata „Sloga“ Užice Glišo Vidović.

Sindikat Sloga je danas pokrenuo postupak i predao prijavu Inspekciji rada protiv Zdravstvenog centra Užice, kao pravnog lica i direktora OB Užice Slobodana Jovićevića.

Opširnije na ovu temu pročitajte OVDE.

(Nova.rs)

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.