Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website UZUZ: Danas nacrt pravilnika o rijaliti programima - | K-013 Portal

UZUZ: Danas nacrt pravilnika o rijaliti programima

pravilnik o rijaliti programima, uzuz

Na današnjoj sednici REM bi trebalo da usvoji nacrt pravilnika kojim se zabranjuje emitovanje rijaliti programa do 23 sata, saopštilo je Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ).

Kako se ocenjuje u saopštenju, bilo kakva drugačija odluka predstavljala bi kršenje zakona i nastavak promovisanja nasilja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, ali i odustajanje REM-a od svoje prethodne odluke da se pristupi navedenom pravilniku.

Odmah nakon usvajanja navedenog Pravilnika Ministarstvo kulture i informisanja bi trebalo što pre da da pozitivno mišljenje na ovaj pravilnik, ali i mišljenje na predlog zakona o ograničavanju rijalitij programa koji je podnelo 42.852 građana.

Predsednica Narodne Skupštine u prethodnom sazivu, Maja Gojković, navedeni predlog zakona nije stavila na glasanje, jer se čekalo mišljenje ministarstva kulture na čelu sa Vladanom Vukosavljević koje je prekršilo Ustav i sabotiralo preoces predlaganja zakona putem narodne inicijativ koji je Ustavom propisan.

Sada se Maji Gojković pruža prilika da kao neko ko se u novoj Vladi nalazi na čelu ministarstva kulture omogući Narodnoj skupštini da ispuni svoju ustavnu dužnost, koja joj je kao predsednici parlamenta bila uskraćena.

Bilo kakvo odlaganje REM-a da donese odluku, ali i Ministarstva kulture da da pozitivno mišljenje predstavljalo bi kršenje Ustava i zakona, zaključuje se u saopštenju UZUZ-a, koje je potpisao predsednik Savo Manojlović.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS