Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vlasništvo aerodroma Rosulje i Ponikve preneto na državu - | K-013 Portal

Vlasništvo aerodroma Rosulje i Ponikve preneto na državu

Vlasništvo aerodroma Rosulje i Ponikve preneto na državu

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas sa predstavnicima Kruševca i Užica ugovore o prenosu vlasništva aerodroma Rosulje i Ponikve na državu.

Mihajlović je podsetila da je to već urađeno sa niškim i aerodromom u Kraljevu i izrazila očekivanje da će u sastavu Aerodroma Srbije biti i borski aerodrom.

"Očekujem da bude i borski aerodrom, kao i da radimo novi borski aerodrom", rekla je Mihajlović.



Ministarka je potpisala ugovore u Vladi Srbije sa zamenicom gradonačelnika Kruševca Vesnom Lazarević i gradonačelnikom Užica Tihomirom Petkovićem. Ministarka je istakla da je država nastavila sa praksom da se, pored ulaganja beogradski aerodrom Nikola Tesla, podižu i drugi aerodromi u Srbiji.

Podsetila je da je to učinjeno već sa aerodromima u Nišu i Kraljevu i istakla da će, pored današnjeg prenosa, to biti urađeno sa još nekoliko manjih aerodroma koji će biti u sastavu Aerodroma Srbije.

"Pokazalo se jasno da je mnogo jednostavnije i mnogo bolje kada pod okriljem jednog preduzeća Aerodromi Srbije možemo da nađemo dovoljna finansijska i druga sredstva kako bismo mogli da uložimo u male aerodrome", naglasila je Mihajlović.

Dodaje da će država tako omogućiti lokalnim samoupravama da pored razvijenih puteva i pruga mogu da imaju i razvijene male aerodrome koji su se pokazali kao potreba u svakom delu Srbije.



"Rosulje kod Kruševca svakako čeka oslobađanje industrijske zone i već ove godine smo obezbedili sredstva u budžetu Aerodroma Srbije za premeštanje. Što se tiče aerodroma Ponikve kod Užice, u nekoliko faza ćemo uložiti najmanje 10 miliona evra, a po procenama i blizu 20 miliona evra, kako bi Ponikve bile takođe razvijen aerodrom, pre svega, za turizam", naglasila je Mihajlović.

Dodala je da na području Užica postoji ozbiljan potencijal za razvoj aerodroma.

(Tanjug)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS