Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vojska Srbije dobila prvu ženu pilota jurišnog borbenog aviona „Orao“ - | K-013 Portal

Vojska Srbije dobila prvu ženu pilota jurišnog borbenog aviona „Orao“

kapetan ana perisic

U sredu, 25. novembra, obavljen je prvi samostalni let na avionu "Orao" kapetana Ane Perišić, prve žene pilota u istoriji naše vojske na jurišnom vazduhoplovu.

Na vojnom aerodromu „Morava“ u Lađevcima, na uspešno izvedenom kontrolnom letu, kapetanu Ani Perišić po sletanju čestitale su kolege iz 241. lovačko-bombarderske avijacijske eskadrile 98. vazduhoplovne brigade.

Kapetan Ana Perišić pripadnik je 241. lovačko-bombarderske avijacijske eskadrile 98. vazduhoplovne brigade, uspešno završava preobuku sa vazduhoplova Supergaleb G4 na vazduhoplov „Orao“.

Kapetan Ana Perišić, ministarstvo odbrane

Govoreći o utiscima nakon prvog samostalnog leta, istakla je da ih je teško opisati rečima, a na pitanje kako se oseća kao prva žena pilot koja je to ostvarila odgovara da je reč o zadatku za koji se trudi da ispuni nabolje što može.

- Let je protekao sigurno i bezbedno i ja sam zadovoljna kako sam uspela to da izvedem. Izazov sam po sebi je da letim sama na tom vazduhoplovu posle kontrolnog leta - istakla je kapetan Ana Perišić koja pripada prvoj generaciji žena pilota koja se školovala na Vojnoj akademiji za taj poziv.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS