Vujović u Plandištu: Sprovodićemo akcije čišćenja divljih deponija, dok sve ne očistimo
irena vujovic, plandiste

Vujović u Plandištu: Sprovodićemo akcije čišćenja divljih deponija, dok sve ne očistimo
montekristo 0507


Nakon obilaska radova na uklanjanju divlje deponije u opštini Pećinci ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je i Plandište, gde se takođe čiste neke od 500 deponija, koje će biti sanirane u okviru septembarske akcije čišćenja.

Vujović u Plandištu: Sprovodićemo akcije čišćenja divljih deponija, dok sve ne očistimo- Danas smo na jednom od najvažnijih zadataka, i čistimo za budućnost. Procene su da u Srbiji ima oko 3.500 deponija i smetlišta. Tokom septembra, očistićemo 500, u 43 lokalne samouprave, i nadam se da će situacija biti bolja. U Plandištu čistimo pet divljih deponija, a ova na kojoj smo danas, bila je predviđena za građevinski otpad, koji bi se uklanjao određenom dinamikom. Međutim, videli smo da tu ima i komunalnog i životinjskog otpada, pa sa jedne strane imamo prelepu prirodu, a sa druge zagađenje zemlje, vode. Zato je neophodno da je očistimo i saniramo, ali i da svi zajedno radimo na tome da sačuvamo očišćene lokacije – rekla je Vujović.

Vujović u Plandištu: Sprovodićemo akcije čišćenja divljih deponija, dok sve ne očistimoMinistarka je istakla da, pored sufinansiranja akcije čišćenja divljih deponija, lokalna samouprava može da konkuriše i za video nadzor za očišćene lokacije.

- Tražila sam od lokalnog rukovodstva pojačaju kontrolu, da komunalna inspekcija više bude na terenu, kako bi očišćene lokacije sačuvali. Moramo i da kontrolišemo jedni druge i da zajedno vodimo ovu borbu. Građani su nam saveznici, a mi ćemo svakako nastaviti sa akcijama čišćenja iz meseca u mesec, sve dok ne očistimo i poslednju divlju deponiju, kako bismo menjali ekološku sliku Srbije na bolje– rekla je Vujović.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble