Vulin: Himna, zastava i grb moraju bezuslovno da se poštuju, to pokazuje odnos prema državi
aleksandar vulin, himna srbije

Vulin: Himna, zastava i grb moraju bezuslovno da se poštuju, to pokazuje odnos prema državi
montekristo 0507


Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da himna, zastava i grb Srbije moraju "bezuslovno da se poštuju" jer, kako je ocenio, to pokazuje odnos prema državi.

Komentarišući slučaj nastavnice iz Novog Pazara koja je na prvom času nove školske godine umesto himne "Bože pravde" pustila takozvanu himnu sandžačkih Bošnjaka, ministar je za televiziju Pink rekao je ona saslušana u policiji što, kako je ocenio, govori da država funkcioniše ali i da izbor himne nije pitanje dobre volje.

"Zamislite da neko u SAD pita da li će pre neke utakmice pustiti himnu. Nastavnica iz Novog Pazara je pustila neku pesmu, to nije himna. Neću da ulazim u tekstove, da li se pominje ovo ili ono ali šta je problem što se u hrvatskoj himni pominju Hrvati? Ovo nije Evrovizija ni Pinkove zvezdice. Postoji zakon o grbu, himni i zastavi i taj akt mora bezuslovno da se poštuje. Nema opravdanja da ne poštujemo svoju zemlju", rekao je Vulin.

Ministar je dodao da je svim policijskim upravama u Srbiji uputio dopis da zastava ispred policijskih prostorija mora biti čista i nepocepana navodeći da se i time pokazuje odnos prema državi.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble