Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Folksvagen zbog problema sa kočnicama povlači oko 40 hiljada novih automobila - | K-013 Portal

Folksvagen zbog problema sa kočnicama povlači oko 40 hiljada novih automobila

folksvagen povlači vozila

Nemačka kompanija "Folksvagen" najavila je da sa tržišta povlači desetine hiljada svojih novih automobila zbog problema na papučicama kočnica, a prenosi Poslovni.hr.

Portal En24news naglašava da će kompanija povući oko 38.100 automobila modela Golf, Tiguan, Touran i T-Roc iz 2020. godine.

Nešto manje od 17.600 takvih vozila nalazi se na nemačkom tržištu.

Predstavnik kompanije saopštio je da zbog neispravnih kočnica nije zabeležena nikakva šteta niti nesreća.

Tokom internih pregleda vozila inženjeri su otkrili da pločica papučice na koju se oslanja noga vozača tokom kočenja može da se u nekim situacijama izobliči ili čak odvoji od podloge.

Problem je uočen kod automatskih automobila i vozila prilagođenih vožnji levom stanom.

U Evropi levom stranom se vozi u Velikoj Britaniji, Irskoj, na Kipru i Malti, a među ostalim zemljama pravilo leve strane na snazi je u Japanu, Indiji i u Australiji, kao i u nekim zemljama na jugu Afrike.

Povučena vozila treba da se provere i po potrebi poprave, saznaje se iz izvora u sedištu automobilskog giganta u Volfsburgu.

Nemačka savezna uprava za trgovinu automobilima nadgleda postupak opoziva i objasnila da je akcija pokrenuta zbog "neispravno zavarenog spoja".



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS