Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Izbori u Americi: Glasovi se i dalje broje u 5 država, Bajden bliži pobedi - | K-013 Portal

Izbori u Americi: Glasovi se i dalje broje u 5 država, Bajden bliži pobedi

izbori u americi, bajden, tramp

Skoro tri dana od zatvaranja birališta u SAD, još se ne zna ko je pobednik predsedničkih izbora, mada je kandidat demokrata Džo Bajden bliži ulasku u Belu kuću.

U finišu trke glasovi se i dalje prebrojavaju u pet saveznih država – Pensilvaniji (20 elektorskih glasova), Džordžiji (16), Nevadi (6), Arizoni (11) i Severnoj Karolini (15).

Bajden vodi u svakoj od njih, osim u Severnoj Karolini, gde je Tramp u prednosti.

Prema podacima koje je objavio CNN, na osnovu 96 odsto prebrojanih glasova, Bajden je preuzeo vođstvo u Pensilvaniji i sada ima 49,5 odsto, dok Tramp ima 49,3.

Kada je reč o Džordžiji, na osnovu 99 odsto prebrojanih glasova, obojica kandidata imaju po 49,4 odsto glasova.

Državni sekretar Džoržije Bred Rafensperter saopštio je danas da će u toj saveznoj državi biti ponovljeno prebrojavanje glasova na predsedničkim izborima zbog male razlike.

Rezultati koje objavljuje CNN u Arizoni, na osnovu 94 odsto prebrojanih glasova, pokazuju da Bajden ima podršku od 49, 9 odsto birača, a Tramp 48, 6 odsto.

Kada je u pitanju Nevada, na osnovu 92 odsto glasova, Bajden je u prednosti sa 49,7 odsto osvojenih glasova, dok Tramp ima 48,1.

Jedino u Severnoj Karolini, na osnovu 95 odsto prebrojanih glasova, Tramp je u vođstvu s osvojenih 50 odsto glasova, dok Bajden ima 48,6 odsto glasova.

CNN navodi, da sveukupno na nivou SAD, Bajden ima 253 glasova elektora, a Tramp 213. Za ulazak u Belu kuću jednom od dvojice kandidata je potrebno da osvoji najmanje 270 glasova od 538 elektora.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS