Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kuba hitno traži pomoć od SAD, zbog uragana ostala bez struje - | K-013 Portal
uragan, kuba, struja

Kuba hitno traži pomoć od SAD, zbog uragana ostala bez strujeKubanska vlada uputila je redak zahtev za hitnu pomoć administraciji američkog predsednika Džoa Bajdena, nakon što je zbog uragana Ijan nestala struja na celom ostrvu od 11 miliona ljudi.

Uragan Ijan opustošio je ostrvsku državu u utorak - uzrokujući nestanke struje širom zemlje, sravnivši domove i uništavajući useve. Kubanci su organizovali antivladine proteste zbog nestanka struje, što je pojačalo zabrinutost zbog nestašice hrane, goriva i lekova.
 
Vašington procenjuje da bi, ako Bajdenova administracija pruži pomoć, kubanske vlasti dale prednost bolnicama, pumpama za vodu, kanalizaciji i drugoj kritičnoj infrastrukturi, objavio je Volstrit džornal, pozivajući se na pregled komunikacije putem mejla.
 
Stejt department nije odmah odgovorio na zahtev za komentar, kao ni kubanska ambasada u Vašingtonu. Bajden je obećao da će ponovo sarađivati sa Kubom nakon godina tenzija između Havane i Vašingtona.
 
Kubansko gušenje masovnih protesta prošlog jula rezultiralo je umesto toga sankcijama kubanskim zvaničnicima. Kubanska vlada je za proteste okrivila mešanje Sjedinjenih Država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.