Matadori na Las Ventasu, borbe s bikovima pred hiljadama Španaca -
matadori, borbe s bikovima

Matadori na Las Ventasu, borbe s bikovima pred hiljadama ŠpanacaNa hiljade španskih ljubitelja koride danas je pozdravilo matadore koji su se vratili u madridsku arenu ''Las Ventas'' kako bi se borili protiv bikova, prvi put otkako je počela epidemija koronavirusa, javlja Rojters.

Posetioci su morali da nose zaštitne maske i da sede na obeleženim sedištima, između kojih je bio razmak kojim se poštovala socijalna distanca.

Navijači su gledali kako se matadori bore protiv sedam bikova, a događaj je bio humanitarnog karaktera, kako bi se sakupio novac za matadore koji su dugo bez posla, ali i radnike koji rade pri koridi.

Skoro sve španske arene su zatvorene godinu dana zbog restriktivnih mera, zbog čega su kontroverzni spektakl i matadori upali u finansijsku krizu.

Borbi sa bikovima danas je prisustvovalo 6.000 ljudi, što je 40 odsto popunjenosti kapaciteta arene.

Današnjem događaju su prisustvovali najpoznatiji španski matadori, koji su zabavljali privlegovane fanove - samo retki su uspeli dođu do ulaznica.

Rojters dodaje da su Španci "podeljeni po pitanju krvavog spektakla" - neki ga smatraju umetnošću, dok drugi misle da je okrutan.

Popularnost koride je opala prethodnih godina, jer je naišla na veliki otpor aktivista za prava životinja i pojedinih levičarskih pokreta, navodi Rojters.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti