Merkel pozvala vatrogasce da im se zahvali, komandir joj spustio slušalicu -

Merkel pozvala vatrogasce da im se zahvali, komandir joj spustio slušalicu


Nemačka kancelarka Angela Merkel želela je u telefonskom razgovoru da zahvali vatrogascima na njihovom doprinosu u krizi tokom pandemije virusa korona, ali joj je komandir vatrogasne službe spustio slušalicu.

Merkelova je pozvala vatrogasnu jedinicu u Bergenu, ali šef te jedinice Andre Musvik, koji se javio na poziv, mislio je, prema pisanju dnevnika "Nordkurir", da se radi o šali jedne radio stanice. Kako ne bi bio predmet šale, šef jedinice je odmah prekinuo vezu, preneo je dnevnik.

Međutim, malo kasnije ponovo je zazvonio telefon i javila se pres-služba kancelarke koja je objasnila da je prethodno pozvala šefica nemačke vlade. Nakon toga je Merkelova ponovo pozvala i zahvalila na radu vatrogasaca.

Ona je, preko medija, saznala da su vatrogasci u Bergenu, nakon negativnog testiranja na virus korona, odlučili da se dobrovoljno stave u karantin, kako bi ostali zdravi da bi mogli da služe građanima. Merkelova je želela da zahvali za tu jedinstvenu odluku vatrogasaca iz njenog biračkog okruga.

(Tanjug)

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com