Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Merkel pozvala vatrogasce da im se zahvali, komandir joj spustio slušalicu - | K-013 Portal

Merkel pozvala vatrogasce da im se zahvali, komandir joj spustio slušalicu

Nemačka kancelarka Angela Merkel želela je u telefonskom razgovoru da zahvali vatrogascima na njihovom doprinosu u krizi tokom pandemije virusa korona, ali joj je komandir vatrogasne službe spustio slušalicu.

Merkelova je pozvala vatrogasnu jedinicu u Bergenu, ali šef te jedinice Andre Musvik, koji se javio na poziv, mislio je, prema pisanju dnevnika "Nordkurir", da se radi o šali jedne radio stanice. Kako ne bi bio predmet šale, šef jedinice je odmah prekinuo vezu, preneo je dnevnik.

Međutim, malo kasnije ponovo je zazvonio telefon i javila se pres-služba kancelarke koja je objasnila da je prethodno pozvala šefica nemačke vlade. Nakon toga je Merkelova ponovo pozvala i zahvalila na radu vatrogasaca.

Ona je, preko medija, saznala da su vatrogasci u Bergenu, nakon negativnog testiranja na virus korona, odlučili da se dobrovoljno stave u karantin, kako bi ostali zdravi da bi mogli da služe građanima. Merkelova je želela da zahvali za tu jedinstvenu odluku vatrogasaca iz njenog biračkog okruga.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS