Šema „5G čipa“ ugrađenog u vakcine protiv Covida-19 -
sema „5G cipa“ ugradjenog u vakcine protiv Covida-19

Šema „5G čipa“ ugrađenog u vakcine protiv Covida-19
montekristo 0507


Teoretičari zavera u Italiji dele šemu “5G čipa” navodno ugrađenog u vakcine protiv Covida-19, međutim ispostavilo se da je zapravo reč o šemi za gitarsku pedalu.

Mudra osoba jednom je rekla “ne verujte svemu što pročitate na internetu“, a to nikad nije bilo istinitije nego danas. Pojavom društvenih mreža divlje teorije zavere, poluistine i lažne vesti privlače više pažnje nego ikad pre, a primer za to je i fobija od “5G čipova u vakcinama” koja je zaživela uprkos nepostojanju bilo kakvih naučnih dokaza.

Naravno, teoretičare zavera to ne sprečava da šire lažne dokaze, poput kompleksne šeme takozvanog 5G čipa koji je navodno ugrađen u vakcine protiv korone. Samo što se radi o šemi za gitarsku pedalu…

Prošle nedelje softverski inženjer Mario Fusko na Tviteru je objavio fotografiju šeme koju su teoretičari zavera počeli da dele. Iako je šema laiku izgledala složeno i sadržala oznake poput “5G FREQ.”, imala je i manje zloslutne natpise poput “BASS”, “TREBBLE” ili “VOLUME”, što zapravo nije odgovaralo opisu ovog navodnog đavolskog uređaja.

To je zato što je, kao što je Fusko otkrio, šematski prikaz zapravo za pedalu za gitaru Boss Metal Zone MT-2, bezazleni uređaj koji gitaristi obično koriste za dodavanje efekata i distorzija električnim audiosignalima.

“Ovde u Italiji ljudi su počeli da dele ovu fotku tvrdeći da je to dijagram 5G čipa koji je stavljen u vakcinu protiv kovida”, napisao je Mario. “U stvarnosti je to električno kolo papučice gitare i verujem da je stavljanje u vakcine bila sjajna ideja”, našalio se potom.

Analiza zloslutne šeme časopisa MusicTech otkrila je da je onaj ko je promenio dijagram električne pedale dodao referencu na frekvenciju 5G, ali nije se potrudio ni da ukloni muzičku terminologiju iz izvorne šeme.

(Index.hr)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble