Trka s bikovima u Pamploni otkazana zbog spore vakcinacije -
trka bikovima paploma

Trka s bikovima u Pamploni otkazana zbog spore vakcinacijemontekristo 0507


Tradicionalni letnji festival San Fermin koji se svake godine održava u španskom gradu Pamploni otkazan je drugu godinu zaredom zbog epidemije korona virusa.

Gradonačelnik Pamplone Enrike Maja je kao razloge za otkazivanje naveo rasprostranjenost zaraze, opterećenost bolnica i sporu vakcinaciju."Festival se ne može organizovati preko noći. Ovo je veoma teško. Nikad nisam pomislio da ovo može da se dogodi", rekao je Maja novinarima.

Festival, koji se održava u julu, svake godine privuče stotine hiljada turista iz celog sveta. Tokom devet dana festivala ljudi se trkaju s bikovima kroz uličice španskog grada Pamplone.

Trke s bikovima se organizuju svakog jutra u 8 sati i tada bikovi trče od štale do gradske arene oko 825 metara. Ljudi, koji učestvuju u toj trci, većinom su muškarci tradicionalno obučeni u belo, sa crvenim maramama oko vrata.

Ta manifestacija potiče iz 16. veka, u slavu sveca i zaštitnika Pamplone, San Fermina. Festival je ovekovečio slavni Ernest Hemingvej u romanu "Sunce se ponovo rađa".

(Beta)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.