Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Trka s bikovima u Pamploni otkazana zbog spore vakcinacije - | K-013 Portal

Trka s bikovima u Pamploni otkazana zbog spore vakcinacije

trka bikovima paploma

Tradicionalni letnji festival San Fermin koji se svake godine održava u španskom gradu Pamploni otkazan je drugu godinu zaredom zbog epidemije korona virusa.

Gradonačelnik Pamplone Enrike Maja je kao razloge za otkazivanje naveo rasprostranjenost zaraze, opterećenost bolnica i sporu vakcinaciju.



"Festival se ne može organizovati preko noći. Ovo je veoma teško. Nikad nisam pomislio da ovo može da se dogodi", rekao je Maja novinarima.

Festival, koji se održava u julu, svake godine privuče stotine hiljada turista iz celog sveta. Tokom devet dana festivala ljudi se trkaju s bikovima kroz uličice španskog grada Pamplone.

Trke s bikovima se organizuju svakog jutra u 8 sati i tada bikovi trče od štale do gradske arene oko 825 metara. Ljudi, koji učestvuju u toj trci, većinom su muškarci tradicionalno obučeni u belo, sa crvenim maramama oko vrata.

Ta manifestacija potiče iz 16. veka, u slavu sveca i zaštitnika Pamplone, San Fermina. Festival je ovekovečio slavni Ernest Hemingvej u romanu "Sunce se ponovo rađa".

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS