Velika Britanija i EU sutra u Briselu nastavljaju pregovore -
velika britanija, evropska unija, begzit

Velika Britanija i EU sutra u Briselu nastavljaju pregovore
montekristo 0507


Velika Britanija i Evropska unija sutra će u Briselu nastaviti pregovore o sporazumu o međusobim odnosima nakon Bregzita, jer obe strane kažu da bi želele da se izbegnu teške posledice na međusobnu trgovinu, koje bi bile neminove od 1. januara.

Ocenjuje se da će višednevni pregovori biti jedan od poslednjih pokušaja da se u poslednjem trenutku pronađe kompromis i zaključi sporazum, koji bi važio od Nove godine, kada se završava takozvani prelazni period, preneo je Rojters.

Ukoliko se razlike prevaziđu, novi sporazum bi pokrivao sve oblasti – od trgovine i energetike, do transporta i ribarstva. U protivnom bi od 1. januara bile uvedene carine i kvote za svu robu iz oba pravca, a reč je o oko 900 milijardi dolara, koliko iznosi godišja robna razmena Velike Britanije i članica EU.

Kako je najavljeno, pegovori u Briselu trajaće do srede ili četvrtka, kada bi tebalo da bude mogo jasnije da li je dogovor moguć.

Za sada ni Brisel ni London nisu nagoveštavali da bi mogli da odustanu od svojih zahteva, a veoma brzo će se videti da li je samo reč o „igri nerava“, ili su razlike zaista nepremostive.

(FoNet)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble