Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vlada Libana podnela ostavku nakon eksplozije u Bejrutu - | K-013 Portal

Vlada Libana podnela ostavku nakon eksplozije u Bejrutu

Liban, vlada, eksplozija, Bejrut

Libanska vlada podnela je danas ostavku, prenosi AFP, navodeći da će premijer Hasan Diab uskoro predati ostavku u ime svih ministara.

Vesti je lokalnim medijima potvrdilo nekoliko tamošnjih sada bivših ministara. Ministar zdravstva Hamad Hasan rekao je novinarima nakon sastanka vlade: "Cela vlada podnela je ostavku".

Hasan je dodao kako će se premijer Hasan Diab uputiti u predsedničku palatu gde će predate ostavku u ime svih ministara.

Diab: Povlačim se da bih bio uz narod u borbi za promene

Libanski premijer Hasan Diab objavio je svoju ostavku u televizijskom obraćanju naciji, nakon razorne eksplozije u Bejrutu prošle sedmice, što je dovelo do masovnih protesta.

Diab je u kratkom obraćanju rekao da se povlači kako bi mogao da bude uz narod i da se sa njim bori za promene, prenosi AP.

"Objavljujem ostavku ove vlade. Bog čuva Liban", rekao je Diab i ponovio poslednju rečenicu tri puta.

On je osudio korupciju koja je, po njemu, dovela zemlju do potresa sa svim humanitarnim, socijalnim i ekonomskim posledicama.

Ranije danas Diabov kabinet podneo je ostavku. Ostavka je usledila nakon antivladinih protesta usled eksplozije 4. avgusta u bejrutskoj luci, u kojoj je poginulo najmanje 160 ljudi, a oko 6.000 povređeno.

(Tanjug, Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS