Pogledajte kako Teslin autopilot pada na testu i kosi 'pešake' na putu -
tesla, autopilot

Pogledajte kako Teslin autopilot pada na testu i kosi 'pešake' na putumontekristo 0507


Teslini automobili imaju najnapredniji sistem autonomne vožnje, a istovremeno je to i jedan od najkontroverznijih sistema u automobilskoj industriji danas.

Tome u prilog ide i najnoviji video objavljen na Tviteru, u kojem Kinezi testiraju taj sistem na pešacima robotima, piše “The Drive”.

Postavke su jednostavne, Teslina “trica” kreće se ravno pri manjoj brzini, a ‘pešak’ postavljen na klizni mehanizam u ključnom trenutku izlazi pred automobil, koji bi barem u teoriji, trebalo da uoči i prepozna opasnost na putu i zaustavi se

Ali u testu koji je prikazan na videu Tesla se ne zaustavlja, a nesretni ‘pešak’ u naletu ostaje bez nogu i još pokojeg dela svoje robotske anatomije. Automobil na kraju zaustavlja sam vozač.

U komentarima na Tviteru korisnici se šale da je Teslin autopilot možda toliko napredan da shvata da je u pitanju samo lutka pa da nema potrebe za zaustavljanjem.

Međutim, to nije jedini video te vrste koji dolazi iz Kine, i u drugom je testu Tesla jednako efikasno pokosila pešaka.

Zapravo, Kinezi tvrde da su Teslina vozila na testiranju automatskog sistema kočenja ostvarila najgore rezultate.

Tesla, čini se, ima slepu tačku u svom sistemu jer je sad već postala česta pojava da njihova vozila naleću na stacionarne objekte (poput parkiranih policijskih vozila ili prevrnutih kamiona).

Iz Tesle konstantno naglašavaju da tokom vožnje s autopilotom vozač mora da bude za volanom i paziti na ono što se događa na putu.

Tesla inače za svoj sistem autopilota naplaćuje čak 8.000 dolara i praktično garantuje “potpuno autonomnu vožnju”, iako ta tehnologija zapravo još nije u upotrebi.

(Krstarica)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.