Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ČITAOCI PIŠU: Da li saobraćajna policija hoće da radi svoj posao? - | K-013 Portal

ČITAOCI PIŠU: Da li saobraćajna policija hoće da radi svoj posao?

Vox populi

Čitalac našeg portala obratio sam se s molbom da objavimo njegovo pismo, koje prenosimo u celosti:

- Poštovanii, obraćam Vam se u nadi da ćete objaviti moje pismo u kome želim da apelujem na saobraćajnu policiju da obrati pažnju na divljanje i bahato ponašanje pojedinih učesnika u saobraćaju.

Naime, raskrsnica ulica Milorada Bate Mihailovića i Žarka Zrenjanina je u poslednje vreme mesto na kojoj se sve češće ne poštuju osnovna pravila u saobraćaju. Često se dešava da automobili prolaze kroz crveno svetlo kada se uključuju u Žarka Zrenjanina iz pravca Tamiša, kao i oni koji voze ka gradu ili ka južnoj zoni.

Vozila koja se iz ulice Žarka Zrenjanina skreću u Milorada Bate Mihailovića često ne poštuju pravila, "seku" saobraćaj iz suprotnog pravca i neretko dolazi do naglog kočenja i situacija kada se "za dlaku" izbegne sudar. Iz tih razloga ugroženi su i pešaci koji prelaze ulicu i bukvalno moraju da je pretrčavaju, iako je zeleno svetlo, jer nikada ne znate kada će neko da "uleti" iz Žarka Zrenjanina u brzini. 

Takođe, pojedini divljaju kroz ulicu Žarka Zrenjanina tako što se automobilima i motorima zaleću velikim brzinama ka južnoj zoni. U tim trenucima pri velikim brzinama naglo koče kod prvog ležećeg policajca ili jednostavno prelete preko njega i tako ugrožavaju bezbednost svih nas.  Ovo je najčešće izraženo u letnjem periodu u večernjim i noćnim satima. 

Apelujem na saobraćajnu policiju da povede računa u ovom delu grada i ukoliko je moguće organizuju dežurstvo patrole. Imaće dovoljno "materijala" za kažnjavanje zbog bahate vožnje i nepoštovanja propisa. Povećaće sigurnost nas pešaka i drugih učesnika u saobraćaju koji zbog pojedinaca u najgorem slučaju mogu izgubiti glavu.

R. D.

Imate sličan ili neki drugi problem?

Pišite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.ili u inbox stranice K-013 Online na Fejsbuku. 

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS