Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Belivukov DNK nađen na oružju, nastavak suđenja njegovoj grupi - | K-013 Portal

Belivukov DNK nađen na oružju, nastavak suđenja njegovoj grupi

belivuk, suđenje

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je pregledom fotografija kuće u Ritopeku nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

U sudnici su prikazane fotografije dvorišta, i prostorija unutar kuće u Ritopeku, kao i unutar skrivene prostorije.

Postupajući tužilac je nakon prikazivanja izveštaja veštaka rekao da su ta veštačenja bitna jer je time dokazano da je na pištolju i prigušivaču, koji su pronađeni u skrivenoj prostoriji, indentifikovan DNK trag Belivuka, dok je na pušci identifikovan DNK Miloša Budimira.

Advokat Dejan Lazarević je ponovio predlog da se pozovu veštaci, tvrdeći da nije u pitanju izolovan Belivukov DNK trag, već je reč o mešovitom tragu.

U dvorištu se vide rupe koje su iskopane u zemlji, kao i kesa koja je zakopana u zemlji.

Advokat Dejan Lazarević je nakon prikazivanja fotografija dvorišta istakao da su rupe u dvorištu iskopali policajci i da ništa nisu našli.

Na fotografijama iz kuće vide se brojne kese, mobilni telefoni, SIM kartice, rukavice, ključevi, nož roze boje, odevni predmeti i jedan plavi šorts na kom piše Nemanja.

U skrivenoj prostoriji, gde su prema navodima iz optužnice, pripadnici grupe ubijali i mučili svoje žrtve, po zidu su obeleženi brojni tragovi, kao i na industrijskoj mašini za mlevenje mesa, a nađene i dve plastične kante i crevo za vodu.

Branilac Nebojše Jankovića, Vera Đurović Bojović istakla je da se na jednoj od fotografija vidi svež malter, aludirajući da je policija malterisala taj deo oko utičnice.

Prikazano je više slika iz prostorija koje je ova grupa koristila na stadionu FK Partizan u Humskoj.

Advokat Lazarević je više puta istakao da na tim slikama ništa ne ukazuje na izvršenje krivičnog dela.

Lazarević je inače branio nekoliko pripadnika ove grupe, među kojima su i vođe, na početku postupka, sve dok nije uhapšen 14. aprila 2022. godine zbog sumnje da je član grupe Darka Šarića,i po toj optužnici mu se trenutno sudi sa ostalim pripadnicima.

On sada brani Miljkovića, Belivuka i još devet pripadnika ove grupe.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.