Još uvek se ne zna gde su troje hakera iz Niša hapšenih zbog prevare koji su nestali početkom avgusta
niski hakeri

Još uvek se ne zna gde su troje hakera iz Niša hapšenih zbog prevare koji su nestali početkom avgusta
montekristo 0507


Troje programera od 11 koliko ih je hapšeno pre više od godinu dana zbog internet prevare vredne 70 miliona dolara, nestalo je početkom avgusta i još se ne zna gde su.

Još veća je enigma kako su nestali dok su čekali odluku o izručenju i bili u obavezi da se javljaju policiji, pišu Južne vesti.

Analitičari i nekadašnji inspektori kažu da se iz zemlje najčešće izlazi sa lažnim pasošima, ali sumnjaju i na pozadinu ovog slučaja.

Neki od onih koji su uspeli da misteriozno nestanu iz Niša, a deo su istrage koju je pokrenuo američki FBI, vode se kao glavni u grupi koja je nekoliko godina sa lažnih investicionih platformi za kriptovalute varala ljude i tako dolazila do novca.Ipak, kako stoji u zvaničnoj dokumentaciji Višeg suda u Beogradu nije svima bio oduzet pasoš iako su pre obaveze javljanja bili u pritvorskoj jedinici i kućnom pritvoru.

Bračni par K. K. i K. F. A. K. imao je svoje putne isprave, dok je M. P. bio bez pasoša. Međutim, svo troje su nestali, a da li su i izašli iz Srbije, za sada nije poznato.

Viši sud za njima nije raspisao poternicu, a kako kažu nisu ni bili u obavezi jer su programeri u pritvoru proveli maksimalno zakonski propisano i dozvoljeno vreme.

Opširnije na sajtu Južnih vesti.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble