Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novo trovanje u fabrici "Magna" – 58 radnika se javilo Hitnoj pomoći, troje zadržano u bolnici - | K-013 Portal

Novo trovanje u fabrici "Magna" – 58 radnika se javilo Hitnoj pomoći, troje zadržano u bolnici

trovanje, fabrika

Od sinoć u 19 do jutros u sedam sati Hitnoj pomoći u Aleksincu javilo se 58 radnika fabrike "Magna" sa sličnim simptomima kao i radnici prethodnog dana - gušenjem, mučninom, vrtoglavicom, povraćanjem, rečeno je Tanjugu u aleksinačkoj Hitnoj pomoći.  

Na internom odeljenju bolnice u Aleksincu za Tanjug je rečeno da su za sada tri radnika zadržana u dnevnoj bolnici, a da je još jedan vraćen sa toksikologije i da će se nakon završenih pregleda videti da li će on biti zadržan.

U sredu uveče su u Hitnoj pomoći u Aleksincu pregledana 104 radnika fabrike Magna, a 51 je upućen u bolnicu na dalje opservacije, posle trovanja isparenjima lepka.

Posle završene istrage, radnici fabrike Magna su se sinoć vratili na posao i radili u trećoj smeni, pošto je Institut za bezbednost i zdravlje na radu "1. maj" iz Niša posle izvršenih merenja potvrdio da vazduh više nije kontaminiran.

Radičević: Moramo da otkrijemo uzrok, ugroženo je zdravlje ljudi

Predsednik Opštine Aleksinac Dalibor Radičević izjavio je da su juče u toku dana sve relevantne institucije rekle da je vazduh u fabrici Magna, gde je u sredu došlo do trovanja radnika isparenjima lepka, čist i da ništa nije ukazivalo da će se ponovo desiti incident.

Radičević je za RTS rekao da mora da se otkrije uzrok, pošto je ugroženo zdravlje radnika.

Dodao je da radnici sada nisu lepili itison, kao što je to bio slučaj u sredu.

Radičević je rekao da su prisutni pripadnici Sektora za vanredne situacije i da nikome nije dozvoljeno da ulazi u fabriku.

Od sinoć u 19 do jutros u sedam sati Hitnoj pomoći u Aleksincu javilo se 58 radnika fabrike "Magna"u tom gradu sa sličnim simptomima kao i radnici prethodnog dana - gušenjem, mučninom, vrtoglavicom, povraćanjem, rečeno je Tanjugu u aleksinačkoj Hitnoj pomoći.

Na internom odeljenju bolnice u Aleksincu za Tanjug je rečeno da su za sada tri radnika zadržana u dnevnoj bolnici, a da je još jedan vraćen sa toksikologije i da će se nakon završenih pregleda videti da li će on biti zadržan.

U sredu uveče su u Hitnoj pomoći u Aleksincu pregledana su 104 radnika fabrike Magna, a 51 je upućen u bolnicu na dalje opservacije, posle trovanja isparenjima lepka.

Posle završene istrage, radnici fabrike Magna su se sinoć vratili na posao i radili u trećoj smeni, pošto je Institut za bezbednost i zdravlje na radu "1. maj" iz Niša posle izvršenih merenja potvrdio da vazduh više nije kontaminiran.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.