Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website CLS: Hitno zatvoriti deponiju u Kovinu koja danima gori, radi se o ekološkoj bombi - | K-013 Portal

CLS: Hitno zatvoriti deponiju u Kovinu koja danima gori, radi se o ekološkoj bombi

gori deponija u kovinu, kovin deponija

Centar za lokalnu samoupravu zatražio je od vlasti u Kovinu i republičkih nadležnih organa da pod hitno "uguše" požar na tamošnjoj deponiji, zatvore je hermetički i organizuju odlaganje otpada na deponiju u Pančevu.

"Sramota je da odgovorni za zdravlje ljudi i upravljanje otpadom ćute, a da o problemu meštana Kovina saznajemo preko društvenih mreža i zainteresovanih medija", navodi se u saopštenju.



Centar dalje navodi da je neophodno da MUP i lokalne vlasti organizuju dovoženje slojeva zemlje i prekrivanje deponije koja gori usled aktiviranja metana. Upozorava da je velika verovatnoća da se u dimu nalaze i kancerogene i supstance opasne po zdravlje ljudi.

"Ovaj požar, zatim brojne divlje deponije po Srbiji, kao i stalna ekološka bomba u Vinči, poslednji su alarm za uzbunu da se konačno krene sa ozbiljnim procesima separacije otpada, reciklaže i otvaranja novih sanitarnih deponija po evropskim standardima", navodi CLS.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS