Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dva udruženja podnela prekršajnu prijavu protiv članice Gradskog veća Katarine Banjai - | K-013 Portal

Dva udruženja podnela prekršajnu prijavu protiv članice Gradskog veća Katarine Banjai

katarina banjai, prekršajna prijava, udruženje zeleni most, udruženje pančevo nije rupa, miša sekulić

Predstanivici udruženja "Zeleni most" i "Pančevo nije rupa" podneli su Prekršajnom sudu u Pančevu Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Katarine Banjaji, članice Gradskog veća zaduženu za zaštitu životne sredine i održivi razvoj.

Kako se navodi, Banjai je prekršila član 46 stav 1 tačka 8 Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja time što nije udruženjima dostavila kopije dokumenata koje su tražena još 1. jula, a koja su trebala da budu dostavljena u roku od 15 dana.

Udruženja su tražila da im se dostavi poštom i omogući uvid u Rešenje o seči drveža u gradskom parku u Pančevu, uvid i kopiju elaborata na osnovu kojeg je izvršena seča u parku, uvid i kopiju mišljenja komisije za potvrđivanje izvedenih radova, uvid i kopiju u Primenjene mere zaštite na javnim zelenim površinama i uvid i kopiju mera i uslova zaštite prirode izdatog od strane Zavoda za zaštitu prirode.

Miša Sekulić, predsednik udruženja "Pančevo nije rupa" kaže za sajt K-013 da je nedopustivo ponašanje gradske većnice Banjai:

- Gradska većnica Banjai se nije udostojila da odgovori građanima Pančeva na Zahtev za informacije od javnog značaja očekujući da neće snositi posledice, i time je ustvari prekršila zakon. Pošto nije odgovorila na Zahtev građana, a plaćena da to čini našim novcem, krajnje je vreme da snosi posledice zbog neobavljanja poslova iz svojih nadležnosti, rekao je Sekulić.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS