Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kako i po kom kriterijumu grad Pančevo raspodeljuje novce pančevačkim sportskim klubovima? - | K-013 Portal

Kako i po kom kriterijumu grad Pančevo raspodeljuje novce pančevačkim sportskim klubovima?

raspodela novca u sportu, sportski savez pancevo, dzudo klub jedinstvo kacarevo, dzudo klub akademija jocic

Na osnovu rezultata konkursa, koji je grad Pančevo raspisao za sufinansiranje sportskih klubova, DžK "Akademija Jočić" iz Starčeva i DžK "Jedinstvo" iz Kačareva podneli su inicijativu Sportskom savezu Pančevo.

Oni traže da se rezultati konkursa objave javno, vidljivo i čitko u lokalnom štampanom mediju. Traže i da se pokretačima ove incijative, kao i široj javnosti, objasni po kom osnovu se sredstva raspoređuju, te po kom osnovu se privileguje grupa klubova u korišćenju gradskih resursa, a posebno u rasporedli novca.

Iz ova dva kluba traže i posebno tumačenje nadležnih u delu tretmana sportskih kolektiva, koji se nalaze u naseljenim mestima, a po odlukama nekih komisija i samog Sportskog saveza imaju status klubova drugog reda, samim tim i deca i njihovi roditelji.

"Ova inicijativa je potpuno apolitična. Pomenuta problematika je prisutna više od četiri godine, ali sada je postala nepodnošljiva iz razloga rasta i razvoja klubova, ali i svakodnevnog ponižavanja ljudi koji rade, stvaraju i doprinose razvoju sporta u Pančevu", kažu za portal K-013 iz ova dva kluba.

U cilju rešavanja ovih problema oni su u dopisu tražili hitan sastanak s nadležnima, ali do toga još uvek nije došlo.

"Ogromno nezadovoljstvo velikog broja članova Saveza artikulisaćemo kroz sve vidove zakonskog javnog okupljanja i sl.", dodaju iz DžK "Akademija Jočić" i DžK "Jedinstvo".

Predstavnici ova dva kluba žele da se dosadašnji neprofesionalizam, lični animoziteti a posebno interesi potisnu i da nadležni učine sve što je neophodno da bi se ova problematika rešila, u cilju daljeg rada i razvoja sporta u Pančevu.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS