Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nakon svake jače kiše stvara se veštačko jezero u najstrožem centru Pančeva - | K-013 Portal

Nakon svake jače kiše stvara se veštačko jezero u najstrožem centru Pančeva

ulica brace jovanovica 33 pancevo, ulica brace jovanovica 33, americke zgrade pancevo

Stanovnike zgrada u Ulici Braće Jovanovića 33 već godinama muči problem sa atmosferskim vodama. Nakon jače kiše naselje "Američke zgrade" pretvara se u veštačko jezero, a stanari da bi došli do svojih zgrada moraju da vladaju pojedinim olimpijskim disciplinama.

Čitalac K-013 portala poslao je pismo koje prenosimo u celosti:

"Od nedavno sam stanovnik ovog naselja i ovo nisam video nigde... Naselje je potpuno neodržavano, zapušteno, propao prilaz istom, kao i ceo potez kroz naselje. Za vreme kiše, ceo prolaz kroz naselje je poplavljen, trotoara nema, svuda je blato... Ko je u gradskoj upravi zadužen za ovaj deo? Da li opštinari, zaduženi za održavanje ulica ili ko god, ima predstavu kako je ljudima koji žive ovde? Mislim da je ovo takav bezobrazluk i nezainteresovanost istih, da prelazi sve granice iole normalnog života", navodi se u pismu.

americke zgrade2

Prema pisanju portala PanPress, aktuelna vlast je nekoliko puta pokušala da uđe u proces rekonstrukcije dvorišta u okviru „Američkih zgrada“, a prošle godine im je najzad to i pošlo za rukom. Sproveden je postupak javne nabavke i izrada tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju dvorišta. Prvi put ova stavka našla se u budžetu 2016. godine kada je previđeno 800.000 dinara za izradu tehničke dokumentacije. Sredstva nisu utrošena naredne tri godine, da bi 2019. godine u budžetu sredstva bila smanjena na 500.000 dinara, a opis promenjen – izrada tehničke dokumentacije za uređenje dvorišta, kada je javna nabavka i realizovana u iznosu od 408.000 dinara.

Kako je pisalo u pozivu za podnošenje ponuda, zadatak projektanta je da izradi idejno rešenje, projekat za dobijanje građevinske dozvole i projekat za izvođenje radova. Okvirna kvadratura koja se projektuje je oko 5.000m2, i obuhvata rekonstrukciju postojeće saobraćajnice, trotoara, igrališta za decu, izgradnju parkinga, prilaza garažama. Zadatak projektanta je i projekat za partnerno uređenje (klupe, žardinjere, zaštitni stubići, dečji tobogani, klackalice), i pejzažno uređenje – ozelenjavanje i sadnja novog drveća. U dokumentaciji se navodi i da je potrebno ukloniti stabla koja su oštećena ili obolela i predvideti njihovu zamenu. Piše i da će pešačke površine biti prilagođene osobama sa invaliditetom.

americke zgrade3

U projekat vredan oko 52 miliona dinara, uvrštena je rekonstrukcija vodovodne mreže i fekalne kanalizacione mreže, kao i izgradnja atmosferske kanalizacije.

Da li će se ovo naselje u samom centru grada konačno srediti ili se i ova stavka dodaje na spisak neispunjenih obećanja gradske vlasti, ostaje da vidimo.

Halo, Slawe?

(K-013 / PanPress)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS