NEMAJU ELABORAT: Kakvi vlastodršci takvi i izvođači radova -
seča drveća gradski park, pančevo

NEMAJU ELABORAT: Kakvi vlastodršci takvi i izvođači radova


Gradska uprava Pančevo ne poseduje elaborat na osnovu koga su posečena stabla u gradskom parku, navodi se u odgovoru na zahtev udruženja "Pančevo nije rupa" i "Zeleni most", koji su tražili da im se dostavi na uvid i kopija ovog dokumenta.

- Pored toga što imamo dokaz da nisu imali elaborat, koji je neophodan kako bi se izvršila seča drveća, samim tim je svaki projekat kojem je omogućena realizacija na osnovu seče u parku nezakonit. Sečom drveća i uništavanjem zelenila u Gradskom parku je omogućeno da se realizuje projekat kojim se proširuje broj parking mesta i projekat zamena vodoinstalacionih cevi, iako su već sada bivši gradonačelnik Saša Pavlov i gradska menadžerka Maja Vitman tvrdili da parkinga neće biti. Izvođač radova ovog nezakonitog projekta nije izvršio svoju obavezu u roku od 30 dana, vlastodršci nisu sposobni da naprave projekat u skladu sa zakonom, a i izvođači istih nisu sposobni ni da taj nezakoniti projekat izvrše u ugovorenom vremenskom roku, kaže za K-013 Miša Sekulić ispred udruženja građana "Pančevo nije rupa". 

Ovu informaciju, između ostalih, udruženja su dobila na osnovu Zahteva za pristup informacijama od javnog značaja podnetog 31. jula

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com