Obaveštenje u vezi sa naknadama po osnovu rođenja i nege deteta
naknada po osnovu rodjenja i nege deteta

Obaveštenje u vezi sa naknadama po osnovu rođenja i nege deteta

montekristo 0507


Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom ponovo je propisano pravo i način način utvrđivanja visine ostale naknade po osnovu rođenja i nege deteta i posebne nege deteta žena koje su u periodu od 18 meseci pre rođenja deteta bile poljoprivredni osiguranici.

Navedene odredbe imaju retroaktivno dejstvo i primenjuju se od 08.05.2021. godine, pa u skladu sa tim podsećaju se korisnici da mogu podneti zahtev za izmenu rešenja koje je konačno i pravosnažno, ukoliko od konačnosti odnosno pravosnažnosti rešenja nije prošlo više od dve godine.

Rok za podnošenje navedenog zahteva je šest meseci od dana objavljivanja odluke Ustavnog suda, a kako je odluka Ustavnog suda objavljena 07.05.2021. godine, to rok za podnošenje zahteva za izmenu rešenja ističe 07.11.2021. godine.

Takođe, u skladu sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom i odlukom Ustavnog suda broj IUz-247/2018 od 21.05.2021. godine, podsećaju se korisnici kojima je naknada zarade u periodu korišćenja porodiljskog odsustva utvrđena u bilo kom iznosu koji je manji od iznosa minimalne zarade na dan podnošenja zahteva, da mogu podneti zahtev za izmenu rešenja koje je konačno i pravosnažno, ukoliko od konačnosti odnosno pravosnažnosti rešenja nije prošlo više od dve godine.

Rok za podnošenje navedenog zahteva je šest meseci od dana objavljivanja odluke Ustavnog suda, a kako je odluka Ustavnog suda objavljena 21.05.2021. godine, to rok za podnošenje zahteva za izmenu rešenja ističe 21.11.2021. godine.

Popunjen zahtev za izmenu rešenja može se podneti na pisarnici Gradske uprave grada Pančeva, svakog radnog dana u periodu od 08 h do 15 h.

Preuzmite obrazac u nastavku klikom na link Obrazac zahteva za izmenu resenja

(K-013)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.