Održan 8. „Aleksić kup“: Pančevcima 22 medalje
aleksic kup, maketarstvo

Održan 8. „Aleksić kup“: Pančevcima 22 medalje
montekristo 0507


Od 18. do 23. oktobra žitelji Pančeva imali su priliku da u novoj galeriji Narodnog muzeja Pančevo pogledaju izložbu maketa u organizaciji maketarskog kluba dr. Vladimir Aleksić “Od poraza do pobede – Naši krajevi u Drugom svetskom ratu 06.04.1941 – 06.10.1944” na kojoj je prikazano 78 maketa aviona, vojnih vozila i figura vojnika svih zaraćenih strana.

Poslednjeg dana izložbe 23.10.2021. godine u muzeju grada Pančeva održano je međunarodno takmičenje maketara "8. ALEKSIĆ KUP". Na takmičenju je učešće uzelo preko 50 takmičara iz Srbije (iz Novog Sada, Beograda, Niša, Vrbasa, Vršca, Kule, Zemuna, Kraljeva, Čačka, Užica, Stare Pazove i Pančeva) iz Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Bijeljina i Bajaluke) i iz Grčke (Arta i Janjina) koji su u raznim takmičarskim kategorijama izložili 226 takmičarskih maketa.

Članovi MK "dr. Vladimir Aleksić" su osvojili 22 medalje različitog sjaja.

Juniori su osvojili 15 medalje i to Dušan Velimirov jednu bronzanu medalju, Vukašin Ciganović dve zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu, Nikola Ciganović tri zlatne i dve srebrne Dejan Egić – jednu zlanu i jednu srebrnu medalju i Viktor Stević jednu srebrnu i jednu bronzanu.

U kadetskoj kategoriji je Petar Cvetković je osvojio dve zlatne i dve srebrne medalje.

Senior Dejan Cvetković je osvojio tri srebrne medalje.

Pored izložbenog dela manifestacije, učesnici su imali prilike da se upoznaju sa istorijom Pančeva obilaskom grada sa reke, obilaskom muzeja “Kluba ljubitelja železnice” u poznatom “vagonu” i avio postavke Dragana Kolundžića u Kovačivci. Učesnici i posetioci takmičenje, među kojima su bili i izviđači odreda “Nadel“ iz Starčeva i odreda “Crne Rode” iz Pančeva kao i učenici OŠ “Isidora Sekulić” iz Pančeva, imali su priliku da posete promocije dve knjige autora Aleksandra Radića i Dejana Getejanca.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

Školica sporta Fit Happy Kids

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble