Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Projekat „WeBER 2.0”: Vaše mišljenje je važno! - | K-013 Portal

Projekat „WeBER 2.0”: Vaše mišljenje je važno!

projekat weber 2.0

U okviru projekta WeBER 2.0 pokrenuta je web stranica - Pratimo reformu na linku https://www.pratimoreformu.rs/

Ova stranica omogućava da pratimo i ocenjujemo pružanje javnih usluga u Srbiji.

Pozivaju se sugrađani i sugrađanke da posete web sajt https://www.pratimoreformu.rs/, gde mogu da podele svoja iskustva i ostave povratnu informaciju o tome koliko kvalitetno rade pojedine institucije, koliko su zadovoljni ili nezadovoljni odnosom prema strankama, šta im tačno smeta a šta im se dopada.

"Svi smo se nekada nervirali zbog iskustva sa javnim uslugama, svakom je ponekad falio taj jedan papir i svi smo nekada (pre)dugo čekali u redu. To ne mora da bude tako – uprava je tu da služi za nas i tiče se svih nas!

Ovo je naš način pritiska da bi se poboljšala javna upravu – što više budemo učestvovali, to će biti veći pritisak da se uprava promeni na bolje – i da svi budemo zadovoljniji.

„Centar za edukaciju I transparentnost – CETRA „ i „Sinhro hub“ u narednih 9 meseci sprovode projekat “Premošćivanje jaza - za poboljšane javne usluge i promociju reforme javne uprave u gradu Pančevu”.

Proces praćenja reforme državne uprave od strane organizacija civilnog društva i šire javnosti u velikoj meri usmeren je na državnom nivou, dok je reforma lokalne samouprave, koja je bliža građanima, gotovo potpuno zanemarena.

Na jesen ćemo pozvati sugrađanke i sugrađane da direktno učestvuju u proceni kvaliteta rada i usluga koje im se pružaju, da li mogu da zadovolje svoje svakodnevne potrebe na kvalitetan način i šta može lokalna samouprava da promeni kako bi bila više na usluzi građana", navodi se u saopštenju poslatom K-013 portalu.

Projekat finansira Evropska unija, a njegov cilj je da se osnaže lokalne nevladine organizacije i građani i da zahtevaju kvalitetnije i efikasnije javne usluge za sve, a posebno ranjive grupe stanovništva u Pančevu.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS