Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rade se prethodna studija opravdanosti i generalni projekat autoputa E70 od Pančeva do granice sa Rumunijom - | K-013 Portal

Rade se prethodna studija opravdanosti i generalni projekat autoputa E70 od Pančeva do granice sa Rumunijom

autoput pancevo vrsac

Javno preduzeće Putevi Srbije raspisalo je tender za izradu Prethodne studije opravdanosti sa Generalnim projektom autoputa E70 Pančevo-Vršac-granica sa Rumunijom.

Kako je navedeno u projektnom zadatku, cilj izrade dokumentacije jeste procena ekonomskih i društvenih potencijala razvoja saobraćajne veze sa Rumunijom kroz izgradnju dela auto-puta od Pančeva, preko Vršca, do granice.

Dodaje se da buduća trasa puta predstavlja nastavak buduće obilaznice oko Beograda (Dobanovci - Ostružnica - Bubanj Potok - Vinča - Pančevo) i predstavljaće najkraću drumsku vezu Rumunije, preko Srbije i Crne Gore sa koridorom X i sa južnom Italijom i Albanijom, odnosno sa Sredozemnim basenom. U unutrašnjem saobraćaju auto-put će povezivati privredu južnog Banata sa Beogradom, centralnim regionima Srbije, Crnom Gorom i Lukom Bar.

Planska dokumentaciju za novi auto-put i mrežu saobraćajnica treba da obuhvati izradu vremenskih preseka, temu planiranja transportnog sistema, opšti plan prostornog nivoa u odnosu ka Srbiji i Evropi, i plan gravitacionog područja koji se odnosi na regione i opštine.

Na osnovu ove planske dokumentacije gde će biti definisan mogući prostor koridora biće izrađen generalni projekat koji će dalje utvrditi deonice, kao i faznost izgradnje.

Vrednost posla izrade projektne dokumentacije za auto-put E70 iznosi 75 miliona dinara.

(eKapija)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS