Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Pančevu aktuelno 13 konkursa za zapošljavanje - | K-013 Portal

U Pančevu aktuelno 13 konkursa za zapošljavanje

zaposljavanje, pancevo, konkurs

Poslodavcima u Pančevu predstavljeni su konkursi i javni pozivi Službe za zapošljavanje. Aktuelno je 13 konkursa koji su objavljeni 20. februara. Među poslodavcima koji su zainteresovani za konkurse službe za zapošljavanje je i Đorđe Milenković, on je tek otvorio firmu koja se bavi keteringom i potrebni su mu radnici.

"Trebaće nam jedan pomoćni kuvar i imam prostora da zaposlim i jednu osobu sa invaliditetom. Imam otvorenu poziciju za rad na kompjuteru i poziv dostavnih vozila. Osobe sa invaliditetom mogu da obavljaju takvu vrstu posla. Formiramo mali tim sada na početku. Došao sam da se raspitam detaljnije oko podsticaja koje mogu da dobijem preko Nacionalne službe za zapošljavanje. Znači mi što postoje ovakvi programi, posebno sada kad sam na početku, tada svaki vid pomoći i podrške puno znači", kaže Đorđe Milenković.

Potrebu za radnicima imaju i poslodavci koji dugo rade.

"Postojimo već 23 godine i uvek smo zainteresovani za neko zapošljavanje. Problem nam je što na tržištu nema krojača, jako ih je teško naći. Mi se pretežno bavimo šivenjem po meri, popravkama. Učestvovali smo i ranije na ovim konkursima, dobijali smo više puta sredstva, iskoristili smo ih, značajna su svakom poslodavac", kaže Čedomir Antić, jedan od poslodavaca.

Trenutno je aktuelno 13 javnih poziva i konkursa,koji su predstavljeni poslodavcima.

"Poslodavcima su najinteresantniji programi stručne prakse gde mlada nezaposlena lica mogu da budu angažovana i da prođu kroz neko svoje prvo stručno osposobljavanje kako bi stekli adekvatno praktično znanje za rad u struci.Zatim tu je program za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih lica gde poslodavac dobije određenu subvenciju ukoliko želi da zaposli lice, a ima obavezu da to lice godinu dana drži u radnom odnosu. Imamo programe pripravnika sa srednjom školom i visokim obrazovanjem. Ono što je interesantno našim nezaposlenim licima to je program samozapošljavanja gde konkurišu za program, rade svoj biznis plan i otvaraju samostalnu delatnost-objašnjava Jelena Šinik", v.d. direktora Filijale NSZ u Pančevu.

Prošle godine, oko 400 nezaposlenih lica učestvovalo je u programima nacionalne službe za zapošljavanje.

Inače, na teritoriji grada Pančeva na evidenciji je 5.100 nezaposlenih. Na teritoriji koju pokriva filijala– u Pančevu, Opovu, Kovačici, Kovinu i Alibunaru evidentirano je 11.000 nezaposlenih



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS